2015.09.12. 11:03:29 11387 362

Ezeket edd, ha bánatos vagy
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elhagyott? Megbántott? Csalódtál benne? Összetörtél? Vagy egyszerűen csak elmegy még az életkedved is, ha kinézel az ablakon, és azt látod: már megint esik? Ilyenkor az emberlányának vagy semmi nem megy le a torkán, vagy teletömi magát, mondjuk csokival. Ne tedd! Inkább ezt edd!

Szomorúság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szomorúság

Persze, a legegyszerűbb ilyenkor elővakarni a régóta raktározott csokikat, bonbonokat, kekszecskéket, feltépni a csomagolást és könnyek között, sírva magunkba pakolni az összeset. Jobb esetben a bánat elillan. Rosszabb esetben a temérdek édesség sem ad enyhülést szívünk, lelkünk kínjára, és – csak hogy teljes legyen a kép – még a hasunk is megfájdul.

Ha szomorú vagy, inkább ezek után nyúlj!

Nem tilos a pasta! Sőt!

Ha imádod a spagettit, illetve a különböző tésztaételeket, szerelmi bánat esetén kitűnő orvosság lehet számodra. A tészta nagy arányban tartalmaz egy triptofán nevű aminosavat, melynek az ún. „boldogsághormon” létrejöttében van szerepe. Egy tányér finom tésztasaláta, carbonara vagy ínycsiklandozó paradicsomos spagetti és csupán két kérdés marad: milyen bánat? És milyen pasi?

Pikáns és elűzi a „depit”: a mustár

A mustár olyan olajokat tartalmaz, melynek segítségével a negatív gondolatok, huss, tovatűnnek.

Amit ki ne hagyj: a gyömbér

Az éteri olajokat tartalmazó gyömbér rendbe teszi a vérnyomásodat és a közérzetedre is pozitív hatással lesz. Sőt, félelmeid, aggódásod is csökkenhet, ha néhanapján, esetleg rendszeresen fogyasztasz a gyömbérből készült itókából. Ehhez a gumót szeld kis darabokra, tedd forrásban lévő vízbe, 10 percig főzd, majd idd meg még melegen.

Mangó, a legszuperebb

Eddig is tudtuk, hogy a mangó egy szupergyümölcs. De hogy a benne lévő kalciumnak, vasnak és C-vitaminnak köszönhetően segít leküzdeni a depressziós hangulatunkat? Hát, ez tényleg csúcs!

Hello, banana!

Finom, az év minden szakában kapható, fogyasztható és még a rossz kedvünket is elűzi, mi az? Az egzotikus gyümölcsök „legvidámabbika”, a banán szintén tartalmazza a triptofán nevű anyagot, így ennek a gyümölcsnek köszönhetően szintén elönti testünket, lelkünket a boldogság.

Ne csak egyél, igyál is!

Mondjuk, egy kis vörösbort! Este egy pohárka őszi nedű segít ellazulni, megnyugodni egy nehéz, vagy épp szomorkás nap után. Vigyázz, azért túlzásba ne ess! A pohárkából ne legyen üvegecske, mert ha felöntesz a garatra, azzal csak még „depisebb” hangulatba kerülsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...