Frissítsd fel magad! – Itt van hozzá egy tuti eper bólé recept!
Lassan, de biztosan elérkezünk az év azon szakaszába, amikor is egy pohárka hideg itallal a kezünkben élvezhetjük a napsütést a teraszon, cseverészhetünk a család többi tagjával, vagy csak úgy egyszerűen örülhetünk a madarak csicsergésének, a szellő suhogásának és nap csiklandozó sugarainak.
Hogy mit szürcsölgetsz? Az már Rád van bízva! Ihatod a kedvenc roséfröccsödet, egy finom limonádét, házi készítésű alkoholmentes koktélt, esetleg egy saját magad által kreált, frissítő limoncellót. Ha a gyümölcs jöhet, és azért némi alkohol is, akkor ez a bólé a szezon kedvence lesz nálatok!
Epres bólé – mi kell még?
Csak néhány hozzávaló kell, és néhány perc az összeállításához, és már szürcsölheted is a fincsi italt:
7,5 dl pezsgő
25 dkg eper
7,5 dl száraz fehérbor
8 szál citromfű
2 evőkanál cukor
1 db citrom
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd negyedeljük, és a cukorba beleforgatjuk. Körülbelül 10 percig állni hagyjuk így. A fehérbort egy tálba öntjük, hozzáadunk 4 szál citromfüvet és lefedve körülbelül 60 percre hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, a „kiázott” citromfüvet kihalásszuk, és frisset szórunk a borba. A citromot vékony szeletekre szeljük, mehet ez a „szőlőléhez”, majd a pezsgőt is hozzáöntjük. Végül a cukros eprek is ugorhatnak az alkoholba és már kész is!
Forrás: essen-und-trinken.de