Gyors sós nassolni való - Ha nem szeretnéd órákig járatni a sütőt!
Nyáron egy étel annál jobb, minél gyorsabban elkészül, minél könnyedebb, esetleg „hűvösebb”, illetve minél kevesebben időre kell miatta bekapcsolni a sütőt. A saláták, főzés nélküli levesek jó ötletnek bizonyulhatnak, ám néha jól jön egy-egy laktatóbb fogás.
Az sem baj, ha egy gyors tízórait, uzsonnát is kiváltanak, esetleg egy tartalmasabb leves után bevethetőek második fogásként is. A muffin ebben az esetben tökéletes választás, és ezt a sós, zöldséges verziót mindenképpen ki kell próbálnod! A zöldséges „muffancs” hozzávalói (6 darabhoz):
3 db tojás
1 db kisebb cukkini
1 db hagyma
20 dkg brokkoli
10 dkg őrölt mandula
2 dkg szárított paradicsom
2 evőkanál olaj
2 evőkanál vaj
3 evőkanál tej
4 dkg parmezán
2 evőkanál fenyőmag
4 ág kakukkfű
só, bors
A cukkinit mosd, majd pucold meg, a hagymával ugyanígy cselekedj! A brokkolit is mosd meg, majd szedd rózsáira (minél kisebb darabokra), a torzsáját pedig a cukkinivel és a hagymával együtt szeld kockákra. Hevíts olajat egy serpenyőben, majd dobd rá a zöldségeket és pirítsd őket 8-10 percig. A muffinsütőt kend ki vajjal, majd szórd meg az őrölt mandulával. A felesleges mandulát egy sütőpapírra öntsd le, és tedd el későbbre. A tojást, a mandulalisztet, parmezánt, tejet egy edényben keverd simára, ízesítsd sóval és borssal. Óvatosan keverd bele a még forró zöldségeket, majd oszd el a muffinformában. Mehet a keverékhez a nagyon apróra vágott paradicsom, illetve kakukkfű. A tetejére szórj fenyőmagot. Az előzőleg 180 °C-ra (hőlégkeverésest 160 °C-ra) előmelegített sütőben süsd az egészet készre (nagyjából 30perc kell neki, de sütőtől függ, +/- 5 perc előfordulhat). Akár magában, ha kirándulni, strandolni mentek, akár saláta mellé, akár húsos étel mellé, grillezett husikhoz is remek választás.
Jó étvágyat!:-)
Forrás: essen-und-trinken.de