Ha már ismered a zsázsát, most kapsz hozzá recepteket!
Amikor a kisfiammal még húsvét előtt hazahoztuk az általa (vagyis inkább nagyrészt a nevelőnő által) ültetett kerti zsázsát, még nem hittem, hogy az aprócska levelek nem csak a húsvéti sonka mellé passzolnak majd. Lehet különböző kencék alapanyaga is, mondjuk reggelire vagy uzsonnára!
De persze, vacsorára is jól esik egy ilyen különleges finomság, a kenyérre kenve, de még akár magában is „elkóstolgatva”. Szóval, ha valami igazán érdekeset, ám rendkívül egyszerűt készítenél magadnak valamelyik kis vagy nagy étkezésre, ne légy rest lejjebb görgetni! Ugyan kicsit macerásabb, mint mondjuk megvenni egy szendvicset, péksüteményt, ne adj’ Isten csokoládét a boltban, büfében, de megéri nekiugrani a kevergetésnek!
A legegyszerűbb!
Keverj össze egy kis zsázsát túróval, egyéb, ízlésednek, hangulatodnak megfelelő zöldfűszerrel, sóval, borssal és már kész is a kenyérrevaló!
Ha egy kis mediterránra vágysz!
Kenj a kenyeredre, péksütidre egy kis margarint, vagy paradicsompürét. Erre mehet egy kis oregánó, bazsalikom, egyéb, mediterrán fűszer! No, és természetesen egy kis zsázsa is! A végén szórd meg sóval, borssal és már kész is! Ha meleg vacsorára vágysz, némi sajttal megszórva, vagy akár sajt nélkül is, dobd be a megkent, megfűszerezett kenyeret a sütőbe és pirítsd kicsit!
Szereted az avokádót?
Mert akkor ezt a receptet imádni fogod! Egy fél avokádót keverj össze egy kis túróval, fűszerezd sóval, borssal no és persze némi zsázsával és kend a kenyeredre, vagy eszegesd „csakúgy”, magában!
Ha már lassan itt van az „uborkaszezon”!
A túró, zsázsa marad, miután alaposan összekeverted, mehet bele apróra vágott uborka, ízlés szerint só, bors, esetleg egy kis pirospaprika! Szerintem, ha ezeket a dolgokat nem túróba, hanem joghurtba kevered, egész jó kis salátaöntetet tudsz összedobni, szinte pillanatok alatt!
Forrás: haushaltstipps.net