2020.08.13. 15:06:11 9789 264

Hagyjuk abba a halogatást! Csak egy jó kérdés kell hozzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Unalmas? Nem szeretem? Stresszes? Bármi oka is legyen, az elhalasztott vagy halogatott feladat képes nagyon súlyosan megbosszulni magát. Ha megfigyelnénk önmagunkat, akkor egyből rájönnénk, hogy a halasztások valódi okának az égvilágon semmi köze sincs az akaratunkhoz vagy az időgazdálkodásunkhoz. Az érzelmeink viszont annál jobban befolyásolják ezt!

Halogatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Halogatás

Az életünk ciklusokról szól. Ahogyan például az évszakoknak, úgy a halogatásnak is megvan a maga menete. Hogy elkerüljünk valamiféle negatív érzelmet, amit a halogatott feladat jelent számunkra, kifogásokat keresünk a dolog még távolabb tologatásához. De vezet-e ez az elodázás bármiféle megoldáshoz?

Amikor saját magunkat elgáncsoljuk, akkor lehet, hogy pillanatnyilag érzelmi nyereség érzete jön létre, azonban későbbi önmagunkat megkárosítjuk. Mi a biztosíték arra, hogy később erősebbek leszünk lelkileg a frusztráló feladathoz? Az önvád és a bűntudat a ciklus velejárói lehetnek, amiket ugyancsak nem szeretünk érezni. A szorongás azonban egészségügyi problémákat is okozhatnak: szívbetegség és magas vérnyomás is kialakulhat a nyomában

Tegyél pontot az ügy végére és tedd fel a megfelelő kérdést!

Mi az, ami segít kimozdítani minket a holtpontból? A cselekvés! Stratégiai szakértők szerint az elindulás varázslatára kellene összpontosítanunk, amely meghozza számunkra a szükséges motivációt is. Tehát csak tedd fel a következő kérdést magadnak: Mi a következő lépés? Ismerd fel a saját halogatás-mintádat! Ismerd fel azokat az érzelmeket, amelyek a kihívásokkal járnak kéz a kézben! Bocsásd meg magadnak az eddigi halogatást - növeld önbizalmadat - , majd lépj tovább! Amikor a következő (kis!) lépésre koncentrálunk, elvonjuk a saját figyelmünket a gátló tényezőkről.

Ha kell, tegyük fel a fókuszban tartó „varázskérdést” napjában többször is!

Forrás: inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...