2022.10.30. 10:57:39 6413 266

Hogy kerül a tök a palacsintába? – Gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősztől egészen kora tavaszig kevés olyan étel van, amibe ne csempészhetnénk némi sütőtököt. És legyünk őszinték: nem is nagyon szeretnénk kihagyni semmiből ezt az őszi finomságot, legyen az leves, főétel, vagy éppen desszert.

Finom sütőtök - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Finom sütőtök

De ki hitte volna, hogy olyan „mindenkikedvence” étel összetevője is lehet, mint a palacsinta. Pedig idén ősszel jó lesz, ha Te is kipróbálod ezt a tökös különlegességet!

A tökös palacsinta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 20 dkg Hokkaido tök

  • 1 db tojás

  • 2,5 dl tej

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál vaníliás cukor

  • csipet só

  • fél teáskanál fahéj

A tököt mosd, magját vájd ki, majd kockázd fel. Rakd sütőbe és süsd meg. Ha kihűlt, pürésítsd. Egy tálba öntsd a többi összetevőt, keverd össze, majd add hozzá a tökpürét és azzal is keverd össze alaposan, hogy egynemű tésztát kapj. A palacsintasütőt kend ki zsiradékkal, forrósítsd fel, majd süsd ki a kis palacsintákat.

Forrás: lecker.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.