2024.08.26. 12:34:37 5826 212

„Hull a szilva a fáról!” - Készíts belőle valami finomat!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szilva egy ízletes és sokoldalú gyümölcs, amely számos formában élvezhető, legyen szó friss fogyasztásról vagy különféle ételek készítéséről. Édes és zamatos ízének köszönhetően a szilva kiváló alapanyag lekvárok, kompótok, piték, sütemények és gyümölcssaláták készítéséhez.

Szilva Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szilva Fotó: 123rf.hu

Emellett sós ételekben is remekül megállja a helyét, például húsok mellé készített mártásokban vagy salátákban. A szilva gazdag rostokban, vitaminokban és antioxidánsokban, így nemcsak finom, hanem egészséges választás is.

Nézzük, milyen a szilva, ha sütve van! Hozzávalók:

  • 4 db szilva

  • 2 evőkanál dió

  • 8 db karamell

  • 2,5 dl házi vagy készen vásárolt vanília öntet

Keverd össze az előzőleg feldarabolt karamellt és dióbelet. A szilvákat mosd meg, vágd félbe, a magot távolítsd el. A félbe vágott szilvákat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Most mehetnek a szilvára az előzőleg felvágott finomságok, majd told be a tepsit az előzőleg 180 °C-ra felmelegített sütőbe. Körülbelül 25 perc alatt süsd készre, de sütés alatt folyamatosan ellenőrizd. A vaníliaszósszal tálald!

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...