2022.06.12. 10:57:42 7772 279

Imádod az avokádót? – Használd fel helyesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az avokádó igazi superfood hírében áll, hiszen rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Sokféleképpen felhasználható, lehet alapja szuper krémeknek, ízletes salátáknak, megtöltheted, de akár kanalazhatod magában is.

Avokádó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Avokádó

Bármennyire hisszük azt, ismerjük az avokádó-fogyasztás minden csínját-bínját, azért megeshet, azok is tanulhatnak valami újat, akik – némi túlzással – még az avokádót is avokádóval eszik. Íme, 3 tipikus hiba, amit az avokádóval való munka során akár mi is elkövethetünk.

Csak alaposan!

Te sem mosod meg az avokádót, mielőtt felhasználod? Nagy hiba! Habár a héj nem kerül bele az avokádóból készült ételekbe, azért érdemes megmosni a gyümölcsöt, hiszen szeletelés közben a nem megtisztított héjról nem kevés baktérium, korokozó kerülhet a zöld gyümölcshúsra.

Válaszd a megfelelőt!

Felhasználás előtt vizsgáld meg az avokádót, hogy nem éretlen, esetleg már nem túlérett-e? Egyik sem éppen optimális. Ha krémes, jól kenhető a gyümölcshús, akkor tudsz valami igazán finomat kihozni belőle!

Használd fel az egészet!

Ha megkezdesz egy avokádót, lehetőség szerint használd fel az egészet! Ha nem így teszel, gyorsan megbarnulhat a felhasználatlan fél. Hogy ezt elkerüld, csöpögtess egy kis citromlevet a félben maradt gyümölcsre, és így tedd a hűtőbe.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.