Ismered a cikóriát? – Készíts belőle egy gyors levest!
Meglehet, a saját konyhai tájékozatlanságom teszi, de ha a cikória nevét hallom, nekem csakis a belőle készült kávé jut eszembe. Pedig sokkal több van ebben a zöldségben, mint egy finom, reggeli (és koffeinmentes) ital alapanyaga! Egy gyors, de annál finomabb leves is készülhet belőle, többek között.
Csupán 40 percre és a következő hozzávalókra lesz szükséged, hogy elkészítsd ezt az egyszerű és gyors finomságot:
4 db cikória
20 dkg tejszín
1 db hagyma
15 dkg zeller
5 dl zöldséges alaplé
2 evőkanál vaj
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál barnacukor
6 dkg reszelt parmezán
só, bors
A cikóriát mosd meg, pucold meg, a torzsáját vágd ki, majd csíkozd fel. A hagymát, zellert szintén pucold meg, majd kockázd fel. A vajat egy edényben olvaszd fel, majd mehet rá a hagyma, zeller, végül a cikória. Fűszerezd sóval, borssal, a citromlével és a cukorral. Ezek után öntsd fel az alaplével, majd főzd az egészet 20-30 percig, amíg a zöldségek be nem puhulnak. Ha kész, pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt, amivel forrald össze. Ízlés szerint még fűszerezheted sóval, borssal. Reszelt parmezánnal és madársalátával megszórva tálald!
Forrás: edeka.de