2021.05.04. 17:50:22 10554 321

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.

Padlizsánkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Padlizsánkrém

A krémek fogyasztása egy nagyon jó és élvezetes módja annak, hogy növeljük a zöldségfogyasztásunkat. Ebben a formában olyan növényeket is elfogyaszthatunk, amelyeket más módon nem tennénk, mert kevésbé szeretjük.

Sokan nem kedvelik a padlizsánt az íze vagy az állaga miatt. Krémként viszont úgy fűszerezzük, ahogyan szeretnénk, aztán pedig friss ropogós kenyérre kenve fogyaszthatjuk (a legjobb, ha kovászos kenyérrel esszük). Az elkészítse nagyon egyszerű, kb. 5 percet vesz igénybe.

Hozzávalók 2-3 főre:

  • 3 db közepes-kisebb méretű padlizsán
  • fél lilahagyma
  • negyed citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma (de természetesen ízlés szerint csökkenthető vagy növelhető a mennyiség)
  • fél deci növényi olaj (leginkább az extra szűz olívaolajat ajánlom)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Megmossuk a padlizsánt, és úgy ahogy van, héjastól alufóliába vagy sütőpapírba tekerve megsütjük sütőben. Én mindig akkor rakom be padlizsánt, ha egyébként is sütök valami mást, így nem kell 1-1 szem padlizsánért bekapcsolni a sütőt
  2. Amikor már megpuhult a padlizsán a sütőben, akkor készen is van: kivesszük, és hagyjuk kisülni
  3. A hagymát, fokhagymát felvágjuk, és a kihűlt padlizsánnal együtt turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük
  4. Hozzátesszük a citromlevet, olajat, sózzuk, borsozzuk, és az egészet összemixeljük
  5. Megkóstoljuk, és ízlésünk szerint tovább fűszerezzük

Tipp: Turmixgépben keverve kissé habos, nagyon krémes, könnyű lesz az állaga. Ha te jobban szereted a sűrűbb állagot, akkor kézzel (fakanállal, ne fémmel, mert az megszínezheti a padlizsánt) keverd össze, előtte aprítsd fel a hagymát, és zúzd össze a fokhagymát, az olajat pedig a legvégén csorgasd bele. Reggeli, vacsorára vagy kisétkezésekre is kitűnő fogás. Jó étvágyat!

Szakértőnket itt megtalálod: www.harsanyijulia.com

Harsányi Júlia Életmód- funkcionális táplálkozási tanácsadás | Facebook

Harsanyi Julia- Nutritionist (@harsanyijuliaeletmod) • Instagram-fényképek és -videók

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...