Jöhetnek a tojásos receptek? – Készíts egy könnyű salátát!
Ha húsvét, akkor tojás. Ha tojás, akkor változatos, finom és egészséges receptek. Főtt verzióban nem hiányozhat az ünnepi asztalról, sütve, tükrösen pedig egy gyors vacsora lehet. Ha biztosan nem akarsz mellényúlni, és már a húsvéti maradékok felhasználásán is töröd az agyad, egy laktató salátával nem tudsz nagyot tévedni!
Az ünnepi eszem-iszom előtt/alatt/után is bevethető ez a finomság, és még csak a konyhában sem kell túl sok időt eltöltened vele, mert villámgyorsan összedobható. Szerezd be a hozzávalókat, és már indulhat is a „főzőcske”:
1 db alma
3 db közepes méretű tojás
3 evőkanál majonéz
2 db újhagyma
3 evőkanál joghurt
1 teáskanál currypor
só, bors, csipet cukor
A tojásokat főzzük keményre. A joghurtból, majonézből, curryből a cukorral, sóval, borssal keverjünk egy könnyű kis öntetet. Az újhagymát mossuk meg, karikázzuk fel. A fehér rész mehet az öntetbe. Az almát szintén mossuk, majd pucoljuk meg és szeljük kis kockákra és tegyük a majonézes „szószba”. Ha a tojás megfőtt, kihűlt, pucoljuk meg, szeljük vagy karikázzuk fel, majd mehet ez is az almához, hagymához. Alaposan forgassuk át az egészet, és a zöld hagymakarikákkal megszórva tálaljuk. Magában is fogyasztható, de hús, hal mellé is tökéletes „kísérő” lehet.
Forrás: essen-und-trinken.de