Karfiol – a konyha kaméleonja, ami még bundában is hódít
Ha van zöldség, amelyik tényleg minden szerepben megállja a helyét, az a karfiol. Krémlevesben selymes, pizzatésztában fitneszbajnok, pürében és rizshez keverve pedig diétabarát köret – igazi színész, aki minden műfajban otthon van. Ám a legnagyobb közönségsikert talán mégis a ropogós, bundázott változata aratja: kívül aranybarna, belül szaftos, és garantáltan még a zöldségszkeptikusok is rákapnak.

Ráadásul mostanság már felesleges bő olajban sütögetni: elég betolni az airfryerbe, és pár perc alatt kész a bűntudat‑mentes nasi vagy köret. Így nemcsak a koleszterin, de a konyha szagfelhője is elkerül bennünket. Ha lejjebb görgetsz, mutatunk egy villámgyors és pofonegyszerű receptet!
Hozzávalók:
1 db karfiol
10 dkg panírmorzsa
10 dkg liszt
2 db tojás
2 teáskanál pirospaprika
só, bors
Forralj fel kb.1 liter vizet, sót tegyél bele! Míg a víz felforr mosd meg a karfiolt, szedd rózsáira és tedd bele a forró vízbe. Forrald még így körülbelül 5 percig. Ha megvan, csepegtesd le róla a vizet. Közben öntsd ki a paprikával, sóval, borssal elkevert lisztet, a felvert tojást majd a panírmorzsát egy-egy tálba. Aztán egyesével forgasd meg a lisztben, tojásban, morzsában a rózsákat és tedd be a sütőpapírral bélelt air fryerbe! 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre. Majonézzel vagy házi tartármártással kínáld, de ketchup-ba tunkolva is finom!
Forrás: brigitte.de