Készítettél már cukkiniből lekvárt? – Most fogsz!
Ha meghallod, hogy cukkini, valószínűleg Neked sem a lekvár jut eszedbe. Leves, főzelék, fasírt, sütemény alapanyag már lehet belőle, de hogy kenyérre kenős lekvár? Ki hallott már ilyet! Hát mi, és most meg is osztjuk Veled!
Ha van otthon cukkinid, amit már nem tudsz mire felhasználni, akkor készítsd el belőle ezt a különlegességet, a következő hozzávalókból:
fél kg cukkini
fél kg alma
fél dl víz
30 dkg cukor
1 teáskanál zselésítő
Az almát mosd meg, hámozd meg, kockázd fel. A cukkinit szintén mosd meg, vágd ketté, a magját kapard ki, majd reszeld le.
A cukkinit, almát tedd egy edénybe, öntsd fel vízzel, és alacsony lángon főzd puhára, körülbelül 8-10 perc alatt. Ezután mehet bele a cukor, amivel szintén 5-10 percig főzd. A zselésítőt is szórd bele, a csomagoláson írtak szerint, majd egy kis keverés és kavarás és már kész is. Még forrón töltsd üvegekbe!
Forrás: gutekueche.at