2022.12.15. 09:50:00 5225 242

Kortyolj különleges teákat a tea korábbi világnapja alkalmából
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy a szerelmem igán megőrül a jó teákért, így számos olyan főzetet megkóstolhattam, amiket magamtól nem szereztem volna be sohasem. A mindennapokban természetesen klasszikusabb teákat vagy gyógyteákat fogyasztok, de eljutottam odáig, hogy cukor és egyebek nélkül élvezem a teák önön ízét. Kalandozz egy kicsit velem!

Kék tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kék tea

Legyinthetnél, hogy ez a nő picit dilis, hiszen a tea napja májusban volt, azonban mégis arra kérlek, hogy adj egy esélyt, hogy jobban bevezethesselek a teák inspiráló világába!
Az igaz, hogy 2019 óta tavasz végén rendezik a tea nemzetközi világnapját, de előtte december 15-e volt ennek a sokoldalú italnak az ünnepnapja - a nationaltoday.com híradása szerint.

Kalandozás Kínában!

Ha már a tea eredete egészen a Kínai Császárságig nyúlik vissza, igazán stílszerű egy kancsó kínai fekete vagy zöld teával - pl. Sun Moon - ünnepelni a tea korábbi világnapját, nemdebár?
Aki ennél merészebb, próbálja ki a földes aromájú Pu erh tea nyers vagy erjesztett változatát!

Ahány szín, annyiféle íz!

Fekete, zöld, vörös, sárga vagy fehér? A natúr ízek és a teakeverékek tárháza szinte végtelen! A sok milliárdnyi ember mind-mind megtalálhatja a saját kedvencét, csak kitartóan kell kóstolgatnunk.
A teanövény leveleiből, illetve rügyeiből készült valódi teák mellett nagyvonalúan engedjük a csészénk közelébe az egyéb növények főzeteit is!
Az egyik legkülönlegesebb látványt kétséget kizáróan Klitoria virágából főzhető csodaszép kék gyógytea adja. Az eredetileg talán Afrikából származó kúszónövényt idegnyugtatóként és gyulladáscsökkentőként is emlegetik, valamint álmatlanság ellen is javasolják. A világ számos pontján alkalmazzák a termékenység növelésére, bár csak úgy az íze miatt is fogyasztható bárki számára.

A füstöstől a fűszeresekig!

A karakteres ízekre vágyók talán be merik vállalni a füstösebb ízvilágú teákat is. Ők a lapsang souchong és a yerba mate teák között válogathatnak. De ne feledkezzünk meg az adventi időszak sztárjairól, amelyek természetesen kardamommal és narancshéjjal vannak ízesítve, vagy készítsünk saját ízlésünk szerinti karácsonyi puncsot gyümölcsteából! Az almadarabok, a fahéj és a vanília ne maradjanak ki belőle!

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

ASMR-tapasztalás – Tudomány a boldogság és ellazulás mögött

Kisgyerekként imádtam, amikor édesanyám fésülte a hajam, miközben kedvesen, suttogva beszélt hozzám. Később, immár egyetemi kollégistaként lenyűgözött, midőn sor került a délutáni közös olvasásokra, és fél-meditatív állapotba merülten hallgathattam a könyvlapozgatások idegsimogató hangjait. Akkor még nem tudtam, hogy erre a jelenségre pár év múlva egy művészeti ágazat fog épülni, melynek képviselőit ASMRtistsnek, azaz ASMRtistáknak fognak nevezni.

Torz empátiakészség a szelfimánia korában?

A digitális térbe rendezkedő alteregók, a minimum kettős életet (egy realisztikus és egy digitális) élő emberek világában úgy fest, összekuszálódtak az érzelmek. Időnként végigkövetjük a könyvbeli szereplők karaktereinek esetlenkedéseit, együtt nevetünk és sírunk megpróbáltatásaik közepette, megfosztjuk magunkat néhány körömvégtől, míg végigkövetjük sikereiket a „végül minden történet a jó győzelmével koszorúztatik” önnyugtatásával.

Rosszul alszol? Ezeket pakold ki a hálóból!

A jó és mély alvás a kellemes közérzet és az egészségünk egyik titka is. Nem is gondolnánk mennyi minden függ ettől. Ilyenkor pihan az idegrendszerünk, az agyunk és regenerálódik a teljes szervezetünk. Nagyon sokan nem foglalkoznak azzal, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a helyes pihenéshez. Mi most felsoroljuk mi az, amit nem érdemes a hálószobádban tartanod ahhoz, hogy kipihenten és frissen ébred.