Különleges sorbetreceptek! – Ezentúl elképzelhetetlen lesz a nyár nélkülük! 2.
Aki egyszer belekóstol a házi sorbet készítés világába, az könnyen rákap – és nem is csoda! Az előző részben már megismerkedtünk a jeges finomság alapjaival, most pedig itt az ideje, hogy tovább kísérletezzünk. Mert hát valljuk be: egyetlen ízzel nem lehet betelni, főleg, ha a nyári hőségben minden falat igazi felfrissülést jelent.

Ebben a cikkben két újabb, izgalmas sorbet receptet hozunk Nektek. Akár vendégvárónak, akár magadnak készíted, ezek a hűsítő édességek biztosan mosolyt csalnak majd mindenki arcára. Ráadásul még mindig nincs szükség fagyigépre, csak egy kis kreativitásra és pár jó alapanyagra. A sorbet továbbra is a nyár egyik legjobb desszertje – egyszerű, természetes és ízig-vérig házi. Készen állsz a következő adag jeges varázslatra? Akkor kanalakat elő, jöjjenek az új ízek!
Bolondítsd meg a gin-tonicod!
Hozzávalók:
10 dkg zselésítőcukor
fél liter tonic
50 ml gin
2 evőkanál+1 dl limelé (utóbbi az uborkához kell majd)
fél teáskanál szentjánoskenyér-liszt
7,5 dkg cukor
2 csipet só
6 db mini uborka
1 kiskanál xantán gumi
Keverd össze a zselésítőcukrot és a tonicot, és főzd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Add hozzá a lisztet, 2 evőkanál limelevet, gint és kevergesd, amíg egységes masszává nem válik. Fagyigép híján tedd egy edénybe és mehet is a fagyasztóba néhány órára. 20 percenként keverd át egy villa vagy botmixer segítségével a masszádat. Az ubit pucold meg, és vágd fel őket hosszában. Sózd meg, 20 percet hagyd állni. Közben a lime levét keverd össze a cukorral és a xantán gumival, és hagyd állni. Ha összeállt, elkezdett zselésedni, pürésítsd. Az ubikat egy szitán csöpögtesd le, majd hagyd állni limepürében negyed órát. Készítsd elő a lehűtött poharakat, majd mehetnek bele a lecsöpögtetett ubiszeletek. Erre mehet a limepüré fele, illetve 1-1 gombóc sorbet. A lime reszelt héjával szórd meg.
Forrás: brigitte.de
A sorbet sem mindig édes
Legalábbis ez a paradicsomos biztosan nem! Hozzávalók:
fél citrom
7,5 dl paradicsomlé
20 dkg tejföl
só, bors, citromos bors
20 dkg fekete olívabogyó
3 ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
8 szelet pirítós
A paradicsomlét, citromlevet, sót, borsot, citromborsot keverd össze, és tedd fagyigépbe. Ha nincs géped, tedd egy edénybe néhány órára, de ne felejtsd átkeverni 20 percenként egy villa vagy egy botmixer segítségével. A kakukkfüvet mosd meg, szedd le az ágakról. Az olívabogyókat, kakukkfüvet, megpucolt fokhagymagerezdet aprítsd fel, keverd össze és kend a megpirított kenyerekre. A hideg sorbettel fogyaszd!
Forrás: brigitte.de