Laktató, zöldséges finomság – Készíts zöldséges „sütit”
A nagy nyári melegben nem igazán kívánjuk a nehéz, zsíros fogásokat, úgyhogy egy finom saláta, vagy egy hűsítő krémleves jól jön ilyenkor. Persze, azért nem árt, ha jól lakunk, mert a munkához, legyen az fizikai vagy szellemi, kell az energia.
Mi most egy gyors, nagyon zöldséges és nagyon laktató pitét ajánlunk a figyelmedbe, ami a fentebb már említett könnyű leves után, vagy strandra, kirándulásra csomagolva is remek választás lehet, ebéd, uzsonna vagy vacsora gyanánt is.
Gyűjtsd össze a zöldséges pite hozzávalóit, és már indulhat is a sütögetés.
Amit a tésztához szerezz be:
1 db hagyma, apróra vágva
2 db tojás
25 dkg liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
4 evőkanál tej
1 púpozott teáskanál mustár
fél teáskanál só
fél teáskanál tárkony
A zöldséges „töltelékhez” pedig ezek kellenek:
2 db hagyma
4 db tojás
1 db nagyobb méretű brokkoli
2 db nagyobb paprika
3 db nagyobb méretű sárgarépa
20 dkg gouda sajt
2 dl tejszín
körülbelül fél evőkanál só
bors
Elsőként a tésztát készítjük elő. A hozzávalókat tegyük egy edénybe, és géppel vagy kézzel dagasszuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Egy sodrófával nyújtsuk ki a tésztát, majd tegyük egy zsiradékkal kikent tepsibe. Az apróra vágott paprikát, hagymát pirítsd meg egy serpenyőben. A feldarabolt brokkolit, répát tedd 3-3 percre forró, lobogó vízbe. Így nem marad nyers, de nem is fő szét, roppanós marad. A tojást a tejszínnel verd fel, majd ízesíts sóval, borssal, végül keverd bele a reszelt sajtot. A zöldségeket oszlasd el a nyers tésztán, majd öntsd rá a tejszínes-sajtos keveréket. Ha kész, mehet az előzőleg 200 °C-ra előmelegített sütőbe. Alsó-felső sütésen készítsd el körülbelül háromnegyed óra alatt.
Forrás: chefkoch.de