Legyen a leves a desszert! – Finom málnaleves
Ha véget ért az eperszezon, az ember lányát csak egyvalami vigasztalja: hogy érnek a finom málnaszemek. Ha szerencsénk van, a saját kertünkből, akár a bokorról csemegézhetünk belőle, de a közeli piacon is könnyen beszerezhetőek a finom szemek.
És ha már annyi van, hogy megenni már nem bírjuk őket (ha-ha), és semmilyen süteménybe sem kívánjuk (ha-ha-ha), készítsünk belőle egy finom levest és/vagy desszertet. Őszintén szólva, én sokszor azt is nehezen tudom eldönteni, egy „egyszerű” gyümölcslevesnek a menüsorban a leveseknél vagy a desszerteknél van-e a helye, de ezt a málnalevest biztosan a főfogás után tálalnám, mindenki legnagyobb örömére.
Hozzávalók:
6 evőkanál málnaszirup
fél kg málna
2 dl pezsgő, vagy ha alkoholmentesre szeretnéd, akkor limonádé
tetszés szerinti aprósütemény vagy keksz
Pucoljuk meg a málnát, fél dkg-t tegyünk félre. A többit fél dl vízzel és a málnasziruppal főzzük meg. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, majd szitán törjük át. Mehet a hűtőbe körülbelül 60 percre. Tálalás előtt öntsük hozzá a pezsgőt vagy limonádét és keverjük össze. Apróra összetört keksszel, süteménnyel megszórva tálaljuk.
Forrás: www.essen-und-trinken.de