2018.12.28. 16:07:33 12285 333

Maradék bejgli? – Hasznosítsd újra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miről másról is szólhatna a január eleji időszak a konyhában, mint az ünnepről megmaradt maradékok újrahasznosításáról! Ha például bejgliből sikerült a kelleténél egy kicsit, vagy éppen sokkal többet sütnöd vagy vásárolnod, de elfogyasztani már nem fogja senki, akkor gyerünk, készíts belőle finom desszertet!

Bejgli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bejgli

Ha még nincs bejglimérgezésed, akkor íme, két egyszerű, de nagyszerű recept ahhoz, hogyan is hasznosítsd újra ezt a finom karácsonyi desszertet!

A legegyszerűbb!

Szereted a mákos és/vagy diós gubát? Akkor vágd fel a maradék bejgliket apró darabokra, áztasd vaníliás tejbe, majd halmozd az egészet egy jénaiba, és már kész is!:-) Ha nem bírsz betelni a dióval, mákkal, szórhatsz azt is egy-egy „ázott” réteg közé pluszban!

Még mindig az egyszerűségé a terep!

Ehhez a finomsághoz nem kell más, mint egy csomag pudingpor, fél liter tej, ízlés szerint gyümölcs (banán, narancs, mandarin, alma, vagy ami akad otthon) vagy aszalt gyümölcs, és persze maradék bejgli. A pudingot főzd meg ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a sütimaradékot szeld apróbb darabokra, a gyümölcsöket pedig hámozd, karikázd/kockázd fel! Most vegyél elő egy nagyobb tálat, és kezdd el rétegezni az hozzávalókat: egy réteg bejgli, rá egy kis puding, majd a gyümölcs, aztán megint bejgli, puding, gyümölcs és így tovább! Tedd pár órára hűtőbe, hogy a bejglit bepuhítsa a fincsi puding, aztán jöhet is a tálalás!

Ötlet: life.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egy falatnyi tavasz – illatos, szaftos, üdítően könnyed desszert

A répatorta sokak számára a húsvét egyik kihagyhatatlan süteménye, de ez a változat egészen új élményt ad azoknak is, akik eddig csak a klasszikus verziót ismerték. Szaftos, illatos, enyhén fűszeres, mégsem nehéz – és pont annyira édes, hogy bűntudat nélkül is élvezhető legyen.

Nem csóka, hanem csoda – Az articsóka gyógyító titkai

„Csókai csóka, vak varjúcska, Komor kőszál kőlakója…” – ki ne emlékezne Móra Ferenc játékos verssoraira? És ki ne hallaná meg fülében a „csóka” szó zenéjét, ha először találkozik az articsóka névvel? Mert valóban: első hallásra inkább tűnhet madárnak, mint zöldségnek. Azonban az articsóka – a maga tüskés, bogáncsszerű külseje mögött – valóságos táplálkozási és egészségügyi kincsestár. A fészkesvirágzatúak családjába tartozó növény nemcsak a tányérokra kívánkozik, hanem egyre gyakrabban bukkan fel természetgyógyászati ajánlásokban is. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a különleges növényről.

Viszket, hámlik, pirosodik: mit tehetünk az ekcéma ellen?

Az ekcéma görög eredetű szó, amely hólyagos bőrelváltozásokat jelöl. Orvosi szempontból bőrgyulladásként vagy dermatitisként is emlegetik, és gyakran egyfajta túlérzékenységi reakcióként jelentkezik. Az allergiás bőrtünetek hátterében olyan gyakran használt termékek állnak, mint a parfüm, testápoló, dezodor, körömlakk vagy egyes gyógyszerek. A nikkel, amely sok bizsuban megtalálható, szintén sűrűn bizonyul kiváltó oknak – a becslések szerint minden tizedik nő érzékeny rá. Mit érdemes még tudnunk az ekcémáról?