Maradék bolognai, mi legyen a sorsod? – Maradékmentő tippek
Ha bolognai készül, az ember lánya nem tudja belőni az adagot úgy, hogy jó legyen. Rosszabb esetben túl kevés, valamivel jobb esetben túl sok lesz a szósz. Ha utóbbi eset történik meg velünk, szerencsére nem kell napokig spagetti tésztát ennünk!
Mert a bolognai az egyik legsokoldalúbban felhasználható étel! Nézd csak, mennyi minden kihozható egy kicsi, vagy éppen sok maradék bolognaiból!
Elő a zöldségekkel!
Végy egy kis kukoricát, babot, dobd rá egy kis pirított hagymára, majd rottyantsd össze a maradék bolognaival! Némi kenyérrel szuper ebéd vagy vacsora lehet belőle!
Egy gyors vacsora?
Naná, hogy jöhet! A maradék bolognaiból szuper melegszendvics feltét lehet! Turbózd fel szalonnával, sonkával, vagy pakold az alap szószt a kenyérszeletre, reszelj rá egy kis sajtot és már mehet is a sütőbe!
Van otthon leveles tésztád?
Esetleg egy jól bevált pizzás csiga recepted? A belevaló már megvan a maradék bolognai „személyében”! És ha már pizzás csiga! Természetesen egy jó pizza is készülhet a szószból!
Egy kis rakott?
Naná, hogy jöhet! Párolj meg tetszés szerinti zöldséget, főzz rizst, hajdinát, vagy kölest, esetleg tésztát, keverd össze őket, tedd egy jénaiba, mehet rá egy kis reszelt sajt, és dobd a sütőbe 10-20 percre!
Maradjunk a sütésnél!
Bizony, de most legyen palacsinta! Töltelék pedig nem is lehet más, mint maradék bolognai! Rakd egymásra a „tekervényeket”, öntsd le valamilyen pikáns, paradicsomos (de akár tejfölös) mártással, majd mehet a sütőbe!