Marcipán: különleges édesség és minden cukrászműhely titka!
A marcipán az édességek világának igazi kincse! Ez az őrölt mandulából és cukorból készülő finomság egyedülállóan krémes és egyszerre édes ízvilággal hódít – legyen szó süteményekről, bonbonokról vagy akár ünnepi díszekről. Nálam a Top3 édesség között szerepel! És Nálad?
Az egyik legjobb benne, hogy szinte bármire formázható, így a kreatív cukrászok szívesen faragnak belőle mindenféle mókás vagy éppen gyönyörű figurát. De ami az ínyencek számára igazán különlegessé teszi, az a házi marcipán, amely egyszerű alapanyagokkal, kis gyakorlattal otthon is elkészíthető. Egy kis vaníliával vagy rózsavízzel megbolondítva pedig páratlan élményt nyújt! Hozzávalók a kamrából, néhány perc a konyhában, és kész a marcipán, ami egy csipetnyi luxust varázsol az ünnepi asztalra – igaz, készítés közben nehéz ellenállni, hogy maradjon is belőle a desszertbe.
Készíts marcipánt házilag!
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
20 dkg mandula
1 evőkanál rózsavíz
A mandulát szabadítsd meg a héjától! Tedd aprítóba a mandulát és alaposan aprítsd össze. Add hozzá a porcukrot és formázz a hozzávalókból egy jól kezelhető masszát. Tedd hozzá a rózsavizet és gyúrd tovább egy kicsit. A masszából formázz rudat vagy hasábot, csomagold be és tárold hűtőben!
Forrás: brigitte.de