Megmaradt a tojásfehérje? - Csak semmi pánik, tudunk hozzá egy szuper receptet!
A nagy ünnepi sütés-főzésben nyilván nem kevés maradék halmozódott fel, akár a hozzávalók terén is. Ilyen lehet a tojásfehérje is, amelyből nagyon finom desszert is készülhet. Mondjunk búcsút a megmaradt, felhasználatlan fehérjéknek és az ünnepi eszem-iszomnak ezzel a finomsággal!
Gyűjtsd össze a hozzávalókat és dobd össze ezt a szuper kis desszertet:
7 db tojásfehérje
18 dkg liszt
18 dkg csokoládé (éljen a maradék csokimikulás:-))
18 dkg cukor
10 dkg olaj
4 evőkanál kávé
1 teáskanál sütőpor
A fehérjékből verj kemény habot. A lisztet a sütőporral keverd össze. Az olajat a kávéval, cukorral, olvasztott csokival keverd simára, majd add hozzá a lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Simítsd zsiradékkal kikent tepsibe a tésztát és süsd készre közepes hőfokon nagyjából 60 percig. Hagyd kihűlni, szeld fel. Porcukorral meghintve, vagy akár egy kis lekvárral, csokikrémmel megkenve tálald.
Forrás. miss.at