Mentsd, ami menthető! – Így adj új értelmet a maradék zabkásának
Mióta a család legifjabb tagjai is fogyasztják, zabkása nálunk majdnem minden nap készül. Könnyen elkészíthető, könnyen variálható, mert szinte bármilyen idénygyümölccsel, végső esetben pedig akár banánnal is feldobható, joghurttal lazítható. De előfordul, hogy elnagyolom az adagot.
Ilyenkor jönnek a mindenféle maradékmentő ötletek, mert olyan nincs, hogy ez az isteni finomság a kukában landol!
Mi legyen veled, maradék zabkása?
Mennyiségtől függően üss hozzá tojást, szeletelj bele egy kevés banánt, botmixerrel pürésítsd, majd süsd ki, mint a palacsintát. Diétába is tökéletesen beilleszthető, főleg, ha gluténmentes a zabpehely.
Némi túróval, esetleg totuval összekeverve, gombócokba gyúrva, (gluténmentes) panírba megforgatva már kész is a (gluténmentes) és extra gyors túrógombóc.
Keverj a maradék zabkásához tojást, kevés tejet, vagy annak valamilyen növényi verzióját, édesítsd cukorral, aszalt gyümölcsökkel, édesítővel, szórj bele még aszalványokat, magokat, ízlés szerint étcsokit, simítsd egy hőálló tálba, tetejére is mehet a magokból, aszalványból, csokiból, esetleg pöttyinthetsz rá kevés lekvárt is. Tedd mikróba, és legmagasabb fokozaton (mikrótól függően) süsd meg 5-10 perc alatt.