Nem ragad le, nem ég meg, nem esik össze – A tökéletes kevert süti titka a nagymama szerint
A kevert sütik rettentő nagy előnye, hogy nagyon könnyű elkészíteni őket, hiszen csak néhány összevalót kell összedobálni, kavarni rajt egyet, sütni egy fél órácskát és már kész is. Persze, azért a siker itt sem garantált, így néhány veszélyforrást érdemes azért kiiktatni, hogy minden tökéletes legyen.
Naná, hogy a nagymamák ezzel kapcsolatban is tudják a tutit és nem restek elárulni:
Milyen gyümölcs? A lédúsabb gyümölcsöket ne sütés előtt, inkább kicsit később pakold rá a sütidre, amikor a tészta már kicsit megsült. Különben „szétsülnek” a finom gyümik.
A tepsi sem az igazi? A karcos tepsiben nem lesz tökéletes a sütid, valószínűleg leragad majd a tepsi aljára. Használj sütőpapírt (és vegyél egy új tepsit!;))!
Bírod a morzsás sütiket? Akkor mutatjuk, mitől lesz a morzsa ropogós a sütit tetején! Keverj össze szobahőmérsékleten 30 dkg lisztet 15 dkg lágy vagy 17,5 dkg hideg vajjal. Ezt szórd rá a süteményedre morzsa gyanánt! Isteni lesz!
Jó párosítás! Nem mindegy, hogy a vizesebb, vagy akár pürésített gyümihez milyen alapot választasz. A „szottyosabb” sütihez inkább a piskótatészta dukál, ami egy kicsit szárazabb. Az egész, vagy darabolt gyümölcsökhöz pedig az élesztős verzió lesz a tuti.
Forrás: brigitte.de