Overnight zabpehely – A reggelek megmentője
Az overnight zabpehely az utóbbi évek egyik legpraktikusabb és legnépszerűbb reggeli trendje, nem véletlenül. Reggelente sokszor rohanunk, így nincs idő egy kiadós és egészséges étel elkészítésére, ilyenkor jön jól ez a szupermegoldás.

A lényege, hogy este pár perc alatt összeállítjuk a zabpelyhet a kedvenc folyadékunkkal – tejjel, növényi itallal vagy joghurttal – és a hűtőben pihenni hagyjuk. Reggelre a zabpehely megpuhul, krémes lesz, és csak ki kell venni a hűtőből. Ez azt jelenti, hogy minimális időráfordítással készíthetünk egészséges, laktató reggelit. A variációs lehetőségek végtelenek: friss vagy aszalt gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel, kakaóval, fahéjjal vagy akár fehérjeporral is feldobhatjuk. Az overnight zabpehely nagy előnye, hogy személyre szabható az ízlésünknek és az étrendünknek megfelelően. Ráadásul sokáig eltelít, és energiát ad a délelőttre, így nem tör ránk hamar az éhség. Az is szuper benne, hogy előre több adagot is készíthetünk, így akár napokra előre biztosítjuk a reggelinket. Ez a kis „trükk” igazi reggeli game changer lehet azoknak, akik egészségesen, de kényelmesen szeretnének táplálkozni.
Vegán reggeli finomság és egyszerűség jegyében
Hozzávalók:
2 dkg kakaópor
6 dkg zabpehely
1 dkg fehérjepor
1 dkg kókuszvirágcukor
2 dkg mandula
1 db banán
1,5 dl növényi tej, lehetőleg csokis
1 teáskanál matcha
fél teáskanál maca
bogyós gyümölcsök (mélyhűtött)
gránátalma
kókuszreszelék
csokoládészósz
A kakaóport, fehérjeport, matchát, macát, zabpelyhet és a mandulát keverd össze. A banánt nyomd össze és add a zabpehelyhez, majd keverd hozzá a csokis tejet. Egy éjszakára mehet is a hűtőbe. A gránátalma magja mehet egy pohárba, majd kanalazd rá a zabpelyhet a pohár feléig. Most mehetnek a banánszeletek, majd megint rá a zabpehely. A tetejére mehetnek a bogyós gyümik, kókuszpehely és a csokiszósz.
Forrás: brigitte.de