Pofozd fel, és edd meg! – Különleges „ubisali”
A „noki-pöri” kombó, a finom rántott csirke krumplipürével, de akár a kedvenc grillhusid is szinte elképzelhetetlen a finom, hűsítő uborkasaláta nélkül. Könnyen elkészíthető, ízletes és egyszerűen imádnivaló salátaféle. De az uborka mással kombinálva is remek választás lehet, úgyhogy most figyelj, mert szuper ötletet mutatunk Neked!
Nézd csak, mit lehet még kihozni ebből a közkedvelt zöldségféléből. Gyűjtsd be ezeket a hozzávalókat, és indulhat a keverem-kavarom!
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
8 db kisebb méretű uborka
1 db chili paprika
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál citromlé
4 evőkanál szezámolaj
4 evőkanál sós mogyoró
1 teáskanál rizsszirup
6 szár koriander
bors
Az uborkát pucold meg, öblítsd át, hagyd megszáradni majd hosszában vágd fel. Egy klopfoló segítségével ütögesd meg az ubikat úgy, hogy nagyobb darabokra törjenek.
Pucold meg a hagymát, foghagymát, velük együtt a chilit és karikázd fel őket. Közben a szójaszószból, szezámolajból, citromléből és rizsszirupból készíts egy öntetet, amit ízesíts borssal. Tedd egy olyan edénybe, ami zárható, majd mehetnek bele a hagymák és a chilipaprika. Keverd össze, majd zárd le az edényt és minimum 60 percre tedd hűtőbe. Míg a hagymás keverék áll, a koriandert mosd meg, hagyd megszáradni, és szedd le a nagyobb leveleket. A mogyorót törd nagyobb darabokra, majd a korianderrel együtt add a salátához. Hagyd még egy kicsit állni, majd husik, sült zöldségek mellé tálald!
Forrás: brigitte.de