2022.01.09. 14:00:16 8439 304

Segíts a száraz bőrödön! – Egyél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Télen viszonylag gyakori jelenség, hogy a gondos ápolás ellenére is bőrünk kiszárad, durva tapintású lesz. Tehetnénk még valamit a különböző kencék, olajok használatán kívül? Naná! Együnk! Méghozzá olyan ételeket, melyek jót tesznek bőrünknek is!

Száraz bőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz bőr

Ami még az evésen kívül fontos, az az ivás, hiszen télen sem feledkezhetünk meg a megfelelő folyadékpótlásról sem! Víz, citromos víz, különböző gyümölcs vagy gyógyteák, finom levesek, alkalmanként (jó esetben) 100 %-os gyümölcs- vagy zöldséglevek – ezek mind-mind segíthetnek bőrünket megóvni a kiszáradástól. Lássuk, mely ételek támogatnak minket abban, hogy idén elkerüljük a durva, száraz bőrt!

Támogasd bőrödet cinkkel!

Meglehet, a cinkhiány okozza bőröd kiszáradását. Sokat tehetsz ez ellen, ha olyan cinktartalmú ételeket fogyasztasz, mint a tökmag, a zab, rozs és búza, halak és finom húsok, vagy éppen kemény sajtok.

Avokádó és/vagy lazac? Jöhet!

Ha az omega-3 zsírsavakat nem csak kapszula formájában szeretnék bevinni a szervezetedbe, fogyassz avokádót vagy alkalmanként lazacot. Míg előbbi vízmegkötő hatású, így segít, hogy bőrünk minél nagyobb mennyiségű vizet kössön meg, a „halacska” a benne lévő B7-vitaminnak köszönhetően nyugtatja a száraz bőrt, illetve segít annak regenerációjában.

Nem csak fütyülni tanulsz meg tőle: a sárgarépa

A sárgarépa, és úgy általában a narancssárga gyümölcsök, zöldségek A-vitamint biztosítanak szervezetednek, úgyhogy érdemes belőlük bőven fogyasztani!

Egészséges és még a bőrünknek is jót tesz: éljen az édesburgonya!

Az édesburgonya is a fent már említett narancssárga zöldségek közé tartozik, így A-vitamin tartalma jelentős. Emellett E-vitamin tartalma sem elhanyagolható, 10 dkg már a napi szükséges mennyiség harmadát fedezi. Ez segít megakadályozni fontos zsírsavak, illetve zsírban oldódó vitaminok gyors kiürülését. Báta-karotin tartalma pedig frissességet kölcsönöz bőrünknek.

Kerüld el az apró ráncokat káposztával

A káposztafélék fogyasztásával elkerülheted az apróbb ráncok kialakulását, melyet az ezekben a növényekben lévő C-vitaminnak is köszönhetsz. Emellett kollagén előállításában is segít, mely szintén a ráncaink elkerülésének egyik kulcsa.

Kívül-belül szépít: a kókuszolaj!

Ha elkerülnéd, hogy bőröd folyadékhiányos legyen, így idő előtt ráncosodjon, a megfelelő folyadékmennyiség bevitelén felül a következőt teheted: zsiradék gyanánt használj kókuszolajat! A kókuszzsírban található zsírsavak antibakteriális hatással is bírnak.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...