2023.05.12. 08:27:32 7283 257

Szereted a sóskát? – Próbáld ki gazpachoként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy frissítő sóskafőzeléknél nincs egyszerűbb és tavasziasabb étel. Ám minden héten azért nem ehetjük ezt a finomságot (miért is nem?:-)), a savanykás levelek viszont csak nőnek és nőnek. Ha nem bírsz nekik ellenállni, és valami igazán finomat készítenél belőle, a lenti receptet ki ne hagyd.

Sóska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sóska

Készíts a sóskából isteni gazpachót – mert ez a zsenge, tavaszi zöldség nem veszhet kárba. A hozzávalók a következők:

  • 1 csokor sóska (nagyjából 15 dkg)

  • 45 dkg kígyóuborka

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 15 dkg Crème fraîche

  • 1 evőkanál mustár

  • 3 evőkanál balzsamecet

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 3 evőkanál citromlé

  • só, bors

A sóskát pucold meg, majd mosd meg és hagyd megszáradni. A fokhagymát szintén pucold, az uborkát hámozd meg. Utóbbit szeld kockákra. A zöldségeket, és a többi hozzávalót (a fűszerek kivételével) tedd egy magas falú edénybe és pürésítsd. Ha megvagy, ízesítsd sóval, borssal. Az egész mehet is a hűvösre, nagyjából 1 órácskára. Ha letelt a 60 perc, már fogyasztható is!

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért kimagasló a finn oktatás?

A finn példa című könyv szerzője Dr. Pasi Sahlberg oktató, tudós és a Harvard Egyetem neveléstudományi vendégprofesszora azzal a kérdéssel indítja könyvét, hogy: „Mit tanulhat a világ a finnországi oktatási rendszer reformjából?” A bevezető részben pedig nem kevesebbről esik szó, mint arról, hogy a jelen iskolái nem biztos, hogy kellőképpen fel tudják készíteni a diákokat a jövőbeli kihívásokra. Éppen ezért érthető, hogy a színvonalas, hatékonyabb, méltányosabb tanulás és tanítás iránti igény univerzálisnak bizonyul. A leginkább erkölcsi alapokra építkező finn oktatási álom az egyenlő feltételek biztosításában ölt testet. Miért érdemes még a figyelmünkre a finn példa?

Toszkán hangulat a tányéron – Pappa al pomodoro, az olasz parasztkonyha gyöngyszeme

Kevés nemzet tud olyan szenvedéllyel főzni, mint az olaszok – és talán még kevesebb képes ennyire egyszerű alapanyagokból valódi gasztronómiai élményt varázsolni. A pappa al pomodoro, vagyis a paradicsomos kenyérleves tipikus toszkán fogás, melyet generációk óta készítenek a régióban, főként a nyári hónapokban, amikor a paradicsom a legédesebb és a legzamatosabb.

Így eddzük az akaraterőnket

Az emberek egyik legbecsesebb tulajdonságai közé sorolható akaraterő azzal vértezi fel „birtoklóját”, hogy tudatosan, elszántan érvényesíteni tudja mindazt, amit célul tűzött ki maga elé. Szívósság ez, csodálatra méltó eltökéltség, ami különösen a megpróbáltatásokkal bőségesen telezsúfolt időkben teszi követendővé azokat, akik ebben jeleskednek. Gyakorlása nem más, mint az önfegyelem, az önuralom erkölcsi magasságokba emelése, kiegészülve az önismeret tántoríthatatlanságával.