2024.09.22. 17:40:29 6300 239

Szorongsz? – A tested is jelezni fog!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szorongás nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is megterhelő lehet. Bár az érzelmi feszültség gyakran láthatatlan, a testünk sokszor jelzi, ha valami nincs rendben. Ezek a testi tünetek figyelmeztetnek arra, hogy a belső stressz túlterheli a szervezetet.

Szorongás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szorongás Fotó: 123rf.hu

Fontos felismerni és kezelni ezeket az érzéseket, hiszen a szorongás hosszú távon nemcsak a lelki, hanem a testi egészségünkre is káros hatással lehet. Ne lepődj meg, ha egy-egy stresszesebb időszakban gyomorfájás, fejfájás, izomfeszülés vagy akár légzési nehézségek jelentkeznek nálad, mert ezek mind a benned lévő feszültség testi következményei.

  • Csak szédelegsz?A gyakori szédülés utalhat arra, hogy egy kicsit sok a stressz az életedben. Ez azért van, mert a stressz hatására testedben adrenalin szabadul fel, ami hirtelen emeli a vérnyomást és a pulzusunkat. Ennek egyenes következménye a szédülés.

  • Ahova a király gyalog jár, Te pedig egyre gyakrabban. Észrevetted, hogy stressz hatása alatt gyakrabban jársz a toalettre? Ennek oka, hogy az izmaink az idegeskedés hatására megfeszülnek, és így az idegeink is érzékenyebbé válnak.

  • Hideg lábak, hideg kezek! Stressz hatására az erek összehúzódnak, a vérkeringés lassul, emiatt érezhetjük a végtagjainkat hidegebbnek a szokásosnál.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...