Telet idéző, tavaszra váró leves! – A narancs és a cékla tökéletes kombinációja
Végre itt a március, a tavasz első hónapja, ám az igazi, napsugaras zamatokra még várni kell néhány hetet! A színekről viszont így sem kell lemondanunk, így ha nem is az igazi tavaszi ízeket élvezhetjük, legalább a bohókás színvilág velünk lehet egy finom leves formájában!
Szerezd be ezt a néhány hozzávalót és készítsd el ezt a szuper céklás-narancsos levest:
3 fej cékla
2 kisebb hagyma
4 dl zöldséges alaplé
2 dl narancslé
2 dl tejszín
1 db narancs
50 gramm tejföl
egy csipet chilli
frissen reszelt gyömbér, egy kevés
1 evőkanál olaj
A hagymát pucold meg, szeld fel és egy edényben pirítsd meg. A megpucolt, kockára vágott céklát dobd a hagymára, szórd meg egy kevés chilivel, önts rá a bort, és forrald fel. Mehet bele a narancslé, ezzel szintén forrald fel. Ha megvan, öntsd bele a zöldséges alaplevet, amivel 10-15 percig főzd. Hagyd, hogy a cékla megpuhuljon! Most mehet bele a többi hozzávaló: a tejszín, a gyömbér, amikkel újra forraljuk fel. Ha a cékla megfőtt, pürésítsük az egészet! Tálalás előtt még utánafűszerezhetsz, ízlés szerint díszítheted!
Forrás: chefkoch.de