Varázslat a sütőből – Brokkoli és tök, a szuper páros
Így a tavasszal a konyhában is meg kell élnünk az évszakváltást. Még kívánjuk a téli falatokat, de már kacsintgatunk a tavaszi, könnyedebb fogások felé is. Szeretnéd Te is ötvözni a hideg évszak ízeit a kikelet ízletes finomságaival? Akkor próbáld ki a következő receptet!

A brokkoli és a tök ízvilágának tökéletes kombinációja köszön vissza ebben a receptben, úgyhogy szerezd is be a hozzávalókat gyorsan, és készítsd el:
4 db hagyma
fél kg brokkoli
fél kg sütőtök
20 dkg fetasajt
2 gerezd fokhagyma
4 dkg kesudió
8 ág menta
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt köménymag
só, bors
A brokkolit mosd meg, majd szedd rózsáira. A tököt mosd, hámozd meg, magját távolítsd el, majd kockázd fel. A hagymákat negyedeld, a fokhagymát aprítsd fel. Keverj össze mindent, olajjal, sóval, borssal. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, erre rakd rá a zöldségeket, majd mehet a 200 °C-ra előmelegített sütőbe, fél órára. Közben a fetasajtot morzsold szét, a kesudiót vágd nagyobb darabokra, a mentaleveleket távolítsd el a szárukról. Ha megsültek a zöldségek, szórd meg a kesudióval, mentával és a sajttal.
Forrás: brigitte.de