Vidd magaddal az ebéded! – Könnyű, egyszerűen szállítható nyári finomság
Ha egyébként szorgalmasan gyűrjük a nyári diétánkat, szinte minden nap odafigyelünk arra, mit és mennyit eszünk, akkor nagy valószínűleg siker koronázza majd törekvésünket. Ám vannak napok, amikor – munka, vagy egyéb elfoglaltság miatt – útközben ér minket az ebéd. Ilyenkor jönnek jól a könnyen szállítható fogások.
Ha nem szeretnél kockáztatni, hogy az étteremben nem azt kapod, amit szeretnél, vagy éppen nem szeretnéd egyetlen napra sem felfüggeszteni a diétádat, íme, egy gyors rizses salátarecept, ami sajtos omlettel fogyasztva a legfinomabb! A hozzávalókat alább olvashatod.
Amit a sajtos omletthez kell beszerezned:
2 db, M-es méretű tojás
fél dl tej
2 evőkanál parmezán
1 evőkanál tönkölybúza liszt
2 teáskanál növényi margarin
Amire a salátádhoz lesz szükséged:
10 dkg kígyóuborka
6 dkg sárgarépa
2 dkg rukkola
4 dkg főtt rizs
7 dkg főtt cékla
1 db póréhagyma
1 dl saláta dresszing (Cézár salátához való)
A sárgarépát reszeld le, az uborkát szeld hasábokra, a hagymát karikákra, a céklát kockákra. A lisztet, tejet keverd simára, majd add hozzá a sajtot, tojást, sót, majd süss a keverékből két omlettet. Az egyiket hajtsd félbe, a másikat tekerd fel. A saláta hozzávalóit rétegezd egy jól zárható edénybe, a tetejére kerüljön a hagyma és valamilyen zöldfűszer. Öntsd nyakon az öntettel, majd az egész tetejére, de akár külön csomagolva kerüljön a félbehajtott omlett.
Forrás: brigitte.de