Villámgyors és extra könnyű – Töltött cukkini, hús nélkül
A cukkini a nyár egyik slágeralapanyaga, mert finom és könnyű fogások készülhetnek belőle, jól variálható, és az egyes fogások elkészítése sem igényel túl sok időt, vagy hatalmas konyhai tapasztalatot. Legyünk őszinték, ez a nyári melegben nem egy elhanyagolható szempont. Készüljön most egy húsmentes verzió!
Ezt a töltött cukkinit önmagában, de akár köretként, sült, vagy grillezett hús mellé is fogyaszthatjuk! Ne hagyd ki idén nyáron a repertoárból, mert egyszerű, de nagyszerű fogásnak ígérkezik. 4 főre a következő hozzávalókra lenne szükség:
4 db cukkini
5 dkg szárított paradicsom
10 dkg (lehetőség szerint) szerint kecskesajt
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál méz
2 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
só, bors ízlés szerint
A kakukkfüvet, rozmaringot mossuk, majd szárítsuk meg és daraboljuk fel kis darabokra. Keverjük össze az olívaolajat, mézet, szórjuk bele a zöldfűszereket és sózzuk, borsozzuk. A cukkinit mossuk meg, majd vagdossuk be (mintha fel akarnánk karikázni, de ne vágjuk le teljesen a karikákat) és locsoljuk meg a fűszeres lével. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, közben helyezzük a cukkinit sütőpapírral bélelt tepsibe és tegyük a sütőbe körülbelül 25 percre. Míg a cukkini a sütőben sütkérezik, reszeljük le a sajtot, a szárított paradicsomot pedig szeljük fel kisebb darabokra. Ha elkészült a zöldségünk, a zöldségbe korábban vágott mélyedésekbe tömködjük bele a paradicsomot, sajtot, majd süssük tovább a fentebb írt hőfokon még 5-10 percig.
Forrás: www.rewe.de