2022.07.30. 08:28:20 10142 242

Vízalapú jégkrém, házilag - Az egészség jegyében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyárban – sok egyéb mellett, persze – az egyik legjobb dolog, hogy kedvünkre fogyaszthatjuk kedvenc fagyijainkat, jégkrémünket. A legegyszerűbb ezeket a boltból beszerezni, ám ha imádjuk a házi finomságokat, akár otthon is elkészíthetjük a hűsítő finomságot. Ha az allergén anyagokat is kizárnád, legyen vízalapú a hideg desszert.

Házi jégkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi jégkrém

Mint általában egyéb házi készítésű finomságnál, itt is van egy alaprecept, amit aztán kedvedre variálhatsz. Ha van otthon egy jól működő botmixered és néhány jégkrémformád (ezek híján kis kávéscsésze, esetleg likőrös/pálinkás pohár is megteszi), a vizes alapú házi jégkrém elkészítéséhez a következő hozzávalókat kell még beszerezned:

  • 2 dl víz

  • 30 dkg gyümölcs (lehetőség szerint valamilyen bogyós „gyümi” legyen, esetleg mangó, de a banánt is meg lehet próbálni)

  • 4 teáskanál cukor, vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítő, esetleg méz (de minél édesebb gyümölcsöt választasz, annál kevesebb édesítés kell)

A gyümölcsöt mosd meg, gyümölcstől függően magtalanítsd, hámozd és szeld apró darabokra. Ha megvagy, a vízzel, cukorral/édesítővel/mézzel együtt mehet a gyümi is magasabb falú edénybe, amit aztán pürésíthetsz. Ha megvagy vele, oszd el a pépet a jégkrémformákba és jó 2 órát hagyd dermedni.

Ha felturbóznád a finomságot

Ha a fenti recept nem elég különleges számodra, a következő tippekkel feldobhatod a házi nyalánkságot!

Ha nem mindened a „mindenmentes”

Ha nem veted meg a tejtermékeket, víz helyett használhatsz joghurtot.

Ha maradnál a vegán vonalon

És azt sem bánod, ha magasabb a jégkrémed zsírtartalma, akkor víz helyett készítheted kókusz-, esetleg zabtejjel!

Ha mindened a csoki

Akkor feltétlenül szórj csokidarabokat a pépesítés utáni masszába, és így töltsd a formákba!

Ha „darabosan” szereted

Mehetnek a pépesítés utáni, fagyasztás előtti masszába egész bogyós gyümölcs, vagy kisebb darabokra vágott barack, mangó, vagy amit éppen megkívánsz!

Ha nincs otthon gyümölcs

Vagy nem szeretnéd erre elpazarolni a finom gyümölcsöket, készítheted simán gyümölcslével is a jégkrémedet. Ebben az esetben nem kell külön víz és megúszod a pürésítést.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?