Alma és almapuncs: A gyümölcs, ami sosem okoz csalódást
Az alma az a gyümölcs, ami mindig kéznél van, mindig finom, és valahogy mindig jólesik. Legyen szó frissen ropogtatott piros almáról, fahéjas sült változatról vagy egy gőzölgő almapuncsról, ami a hideg napokon átmelegít – az alma igazi jolly joker a konyhában. Nem véletlen, hogy már nagyanyáink is az „egy alma naponta” elvet hirdették, hiszen tele van vitaminnal, rosttal, és még az éhségünket is remekül csillapítja.
És akkor ott van az almapuncs... Ami valójában olyan, mintha az alma egy takaróba bújna, és illatos fűszerekkel ölelne körbe minket. Ez a tökéletes ital hűvös estékre: édes, fűszeres, és minden kortya olyan, mint egy puha ölelés. Fahéj, szegfűszeg, egy kis narancshéj, és persze az alma frissessége – kell ennél több a boldogsághoz?
Legyen szó egy gyors tízórairól, egy almás pitével kísért délutáni kávézásról, vagy egy gőzölgő bögre puncsról, az alma mindig mosolyt csal az arcunkra. Egyszerű, természetes és ellenállhatatlan – pont, mint a legjobb pillanatok az életben.
Ki mondta, hogy az almapuncs csak karácsonykor készíthető?
Ugye, hogy senki! Uccu neki, készítsd el minél hamarabb!
Hozzávalók:
1 liter almalé
1 db bio narancs
1 db csillagánizs
1 darabka gyömbér
1 db csillagánizs
2 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
Mosd meg a narancsot, töröld meg és hámozd meg, majd nyomd ki a levét. A gyömbért hámozd meg és szeld vékony szeletekre. A leveket a gyömbérrel, narancshéjjal, ánizzsal, szegfűszeggel, fahéjjal főzd össze, majd húzd le a tűzről és fél órát hagyd állni. Ha letelt a fél óra, szűrd le és lehetőség szerint minél előbb fogyaszd is el!
Forrás: brigitte.de