Avokádót ide, de most azonnal! – 1+1 trükk, hogyan legyen az éretlenből érett
Az avokádó finom, változatosan elkészíthető, ám a boltban megvásárolva ritkán kapunk olyan példányokat, amelyek azonnal felhasználhatóak. Általában néhány napot, de van úgy, hogy egy-két hetet is várnunk kell, mire felhasználhatjuk.
Szóval, lesz abból az avokádóból finom tonhalas krém, vagy éppen egy kis ketchuppal egy gyors vacsi, vagy uzsonna, csak győzzük kivárni. Szerencsére, létezik néhány trükk, amivel gyorsítható az érési folyamat!
Ha avokádó kell, de most azonnal!
Tekerd az avokádót alufóliába, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tedd a sütőbe, 95 ⁰C-ra, első körben 10 percre. Közben folyamatosan ellenőrizd, mennyire puhult meg a zöldséged. Ha még kellene neki „érni”, tedd vissza nyugodtan a sütőbe, éretlenebb példányoknál megeshet, hogy akár 1 óra is kell, míg „elkészül”. A folyamatos „állagellenőrzésről” ne feledkezz meg!
Ha kibírsz még néhány napot!
Ha nem azonnal van szükséged az avokádóra, akkor egyszerűen tedd bele egy zacskóba, mellé pedig tegyél egy almát, vagy egy banánt. Ezek a gyümölcsök olyan gázokat bocsájtanak ki magukból, melyek segítik, vagyis gyorsítják az érési folyamatot! 1 nap után már ellenőrizheted is, milyen az avokádót állaga!
Forrás: miss.at