Bundázd be! – Ilyen a spárga (szó szerint) új köntösben!
A vajon megpirított, roppanós spárgának sokunk nem tud, és nem is akar ellenállni, pláne, ha egy szelet finom, szaftos hús is jut mellé. Bevallom, másként elkészítve nem is tudom elképzelni a spárgát. Vagyis eddig nem tudtam, de most már biztos, hogy van új spárga recept a nap alatt!
Mert a spárga bundában is finom, így akár nem csak köretként, de önállóan is megállja a helyét! Íme, a hozzávalók:
25 dkg szeletelt edami sajt
25 dkg szeletelt sonka
fél kg spárga
2 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
só, bors, cukor
vaj
zsiradék a sütéshez
A spárgákat megpucoljuk, és sós, vajas vízben roppanósra főzzük (ez körülbelül 2-3 perc alatt meg is van). Kicsit lecsöpögtetjük, majd 2-3 darabot összefogunk és beletekerünk egy szelet sajtba, majd egy szelet sonkába, és fogvájóval összefogjuk. A műveletet folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A becsomagolt spárgákat a lisztbe, tojásba majd a zsemlemorzsába beleforgatjuk, mehetnek is a forró olajba a bundázott zöldségek. A legjobb, hogy még frissen, melegen is fogyasztható, de hidegen is szuper fogás lehet!
Bármilyen köret passzol hozzá!
Forrás: chefkoch.de