2024.02.12. 10:00:39 6436 249

Egészséges reggeli vagy kalóriabomba? – Így ne „rontsd” el a zabpelyhet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zabpehely nálam majdnem minden nap szerepel a reggeli repertoárban. Hol zabkásaként, némi fehérjeporral feltuningolva, máskor tejjel felfőzve, tojással gazdagítva eszem. És persze, kicsit feldobom még ezzel-azzal. Egy kalóriaszámlálgató programnak köszönhetően tudtam meg, hogy mennyi felesleges kalóriát viszek be ezzel a szervezetembe.

Zabpehely - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zabpehely

Mert igen, finom némi házi granolával feldobva, esetleg mazsolával, vagy más aszalvánnyal „ízestíve”, gyümölccsel megpakolva. Ám pont a zabpehely lényege tűnik el ilyenkor: az egészséges, tápanyagokban gazdag reggeli helyett egy igazi kalóriabombát veszünk magunkhoz. Lássuk, mi minden tiltott, ha elkerülnénk ezt a jelenséget!

  • Édesen szereted? Ennek megfelelően édesíted is, méghozzá cukorral! Mégis, mi ebben az egészséges? Cukor helyett inkább dobd fel az ízét néhány karika banánnal, esetleg 1-2 szem datolyával, mazsolával (utóbbiakból tényleg elég néhány szem, erről lentebb olvashatsz). Esetleg csalhatsz is az ízesítéssel! Rakj bele egy kevés vaníliaaromát, vagy szórj a tetejére fahéjat. Édesebbnek fogod érezni a zabpelyhedet anélkül, hogy egy szem cukrot is használtál volna hozzá.

  • Egy kis mazsola belefér! Ha valóban csak egy kis mennyiségről van szó, úgy igen, beleférhet. Ám ha megpakolod a kásádat mindenféle aszalvánnyal, azzal jócskán megdobod a kalóriatartalmát, hiszen az aszalt gyümölcsök jóval több kalóriát tartalmaznak, mint „nyers” társaik. Dobj inkább egy felkockázott almát, kivit a zabkásádra, és máris sokkal egészségesebb, kalóriaszegényebb lesz a reggelid!

  • Csak egy kis víz ás már kész is! Az instant zabkásák megkönnyítik az életünket, hiszen csak egy kis víz kell hozzá és már kész is. Ám - ahogy más esetben is – az instant változat nem a legjobb megoldás, ha az egészséges életmód mellett tennénk le a voksunkat. Ugyan alkalmanként, ha nagyon nincs más lehetőség, megteszi, ám a benne lévő tartósítószerek, cukor nem kifejezetten tesznek jót az egészségünknek.

  • Válaszd a növényit! A tej ugyan élet, erő, egészség (bár ez az elmélet már jócskán megdőlt), ha ebben főzöd fel a zabpelyhet, az negatív hatással lehet a súlyodra, hiszen megrekesztheti az anyagcserédet. Válassz helyette valamilyen növényi tejet, vagy ha azokat nem szereted, a víz is bőven megteszi!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...