2021.05.02. 08:23:10 10958 276

Egyszerű és egészséges saláta receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy tűnik végre végleg visszavonul a tél, és átadja helyét a tavasznak. Halkan jegyzem meg, ennek épp itt volt az ideje, dideregtünk eleget. Most már amiatt főhet a fejünk, hogy hány hetünk maradt rendesen felkészülni a bikiniszezonra. Mindenkit megnyugtatok, még nem maradtunk le semmiről, de azért gyorsan kezdjünk el visszaszámolni és tervezni. Nem árt feleleveníteni az információkat, hogy milyen egészséges ételeket kell fogyasztanunk ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk az idei nyárra. Én most a saláta receptekbe vetettem bele magamat. Máris írom, hogy mit találtam.

Ízletes saláta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ízletes saláta

A saláták valódi lényege és haszna, hogy megfelelő vitamin- és energia- mennyiséget biztosítanak a szervezetünk számára, de fölösleges terhek és hízlaló adalékok nélkül. Szénhidrát nélkül vagy minimális, lassan felszívódó szénhidráttal is el lehet őket készíteni, attól függően a nap melyik szakaszában szeretnénk elfogyasztani azokat. Kiváló reggeli a nap indításához, egyszerűen elkészíthető egy laza ebédhez, de az estét is remekül lezárhatjuk egy könnyű salátával. Én most a három napszaknak megfelelő receptajánlatot gyűjtöttem ki. Nézzük, hogyan állíthatjuk össze a heti étrendünket, ha salátával szeretnénk valamelyik étkezésünket kiegészíteni.

Reggeli gyümölcsös csirke saláta

Hozzávalók (kis adaghoz): 1 db alma, 5 dkg feta sajt, 1 szelet csirkemell filé, fél marék rukkola, só és bors, pár csepp citromlé, egy kevés zsiradék a sütéshez, egy evőkanálnyi olívaolaj

Elkészítés: a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és a zsiradékon megpirítjuk. Az almát felszeleteljük, és eltávolítjuk a magházát. Az almát és a rukkolát salátástálkába tesszük és meglocsoljuk a kevés citromlével, hogy az alma ne barnuljon meg. Hozzáadjuk a megpirított csirkét. A fetát a tetejére morzsoljuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.

Egyszerű ebéd: diétás tésztával készült csirkesaláta

Hozzávalók (egy adaghoz): 5 dkg teljes kiőrlésű vagy szénhidrát-csökkentett tészta, 2 szelet csirkemell filé, néhány szál újhagyma, 3-4 db koktélparadicsom, 1-2 csipet só, egy kevés bazsalikom.

Elkészítés: a tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Még ne legyen teljesen puha, amikor lezárjuk alatta a tűzhelyet, lefedve hagyjuk egy-két percet puhulni. Szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni. A csirkemellett megsütjük, vagy megfőzzük és apró csíkokra vagy kockákra vágjuk. Feldaraboljuk a paradicsomot. Felaprítjuk a hagymát. A saláta hozzávalóit egy kis salátástálba tesszük. Megszórjuk kevés sóval és bazsalikommal. Igény szerint hozzáadhatunk olívaolajat vagy a kedvenc saláta öntetünket.

Könnyű tavaszi saláta vacsorára grillezett sajttal

Hozzávalók (egy adaghoz): 1 csomag hónapos retek, 1 szál újhagyma, 1 nagy evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál finom borecet, 5 dkg grillezhető sajt, 1 gerezd fokhagyma, kevés só és igény szerint bors, 1 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: a retket és az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A joghurtot összekeverjük a borecettel és a fűszerekkel. A fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük, és bekenjük vele a grillsajt mindkét oldalát. Egy teflon serpenyőt kevés olajjal felforrósítunk, és a sajt mindkét oldalát aranyszínűre pirítjuk. A joghurtos öntetet összekeverjük a zöldségekkel, és a grillezett sajttal tálaljuk.

Mindenkinek jó étvágyat, és tudatos, kellemes tervezést, időtöltést kívánunk a tavasz hátralévő időszakára!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.