Elő a mixert és süss sütit! – Narancsos gyors finomság a nosztalgia jegyében!
Szeretjük a habos-babos, fidres-fodros sütiket… megenni. De elkészíteni már kevésbé, hiszen túl sok velük a macera: van, hogy már az előkészítés is bajos, az elkészítés meg pláne, és bizony az utómunka is eltart egy ideig. Ezzel szemben a „dobáld össze, kavard meg, süsd meg” finomságokat soha nem fogjuk megunni!
Ugyan már a tavasz dörömböl, azért még egy finom kevert sütemény erejéig megidézhetjük a telet, ugye? Kapkodd össze a hozzávalókat, és máris szinte azonnal élvezheted a narancs frissítő ízét:
3 db tojás
16 dkg zabpehely
1 csomag sütőpor
1 db narancs
7 dkg görögjoghurt
1 csomag vaníliás cukor (vagy vaníliaaroma)
negyed teáskanál só
12,5 dkg juharszirup
50 ml olívaolaj
A narancsot alaposan mosd meg, pucold meg. Szedd gerezdekre, majd szeld kis darabokra. A magot és a fehér héjat távolítsd el a gyümölcsből, illetve a gyümölcsről! A fenti sorrendben tedd egy tálba a hozzávalókat, majd keverd egynemű tésztává őket. Kissé folyós masszát kapsz majd. A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra, alsó-felső sütési funkcióra állítsd. Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát. Körülbelül 40 perc alatt süsd készre. Ha kihűlt, szórhatsz rá porcukrot, vagy készíthetsz szirupot narancsléből és porcukorból. A tésztát is dúsíthatod csokival, aszalványokkal, magokkal, de akár megtöltheted, körbekenheted csokikrémmel is.
Forrás: brigitte.de