2021.11.28. 08:33:28 8737 296

Gyors, finom, egészséges és még a tested-lelked is megmelengeti! – Csicseriborsós ragu
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Történt egyszer, hogy tolódott a bevásárlás, a fagyasztóban elrejtett húskészletek viszont már elfogytak. „Mit főzzek, ami gyors, finom, lehetőség szerint még fehérje is van benne és nem tojásos nokedli?” – morfondíroztam a nyitott hűtő előtt állva. És akkor rám mosolygott egy üveg csicseriborsó!

Csicseriborsó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csicseriborsó

Mivel sem a főzelékre, sem a csicseriből készült pörköltre nem volt a család (hogy szépen fogalmazzak) rákészülve, ezért sürgősen ki kellett találnom valami újat. Felcsaptam hát az egyik internetes keresőprogramot, és akkor bukkantam a következő kincsre!

Csicseris-édesburgonyás ragu

Szerencsére, édesburgonya is akadt itthon, egy kis hagyma, meg mindenféle fűszerek, úgyhogy gyorsan neki is fogtam. Kellett hozzá:

  • 80 dkg csicseriborsó (a konzerves változat, de az otthon főzött is jó lesz, én is azzal készítettem)

  • 3-4 nagyobb édesburgonya

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 2 dl passzírozott paradicsom (de lehet több is, ha jó paradicsomosan szeretitek)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg bébispenót (enélkül is működik, nálunk első alkalommal kimaradt)

  • kókuszolaj

És a fűszerek, amiktől nagyon-nagyon különleges ízvilágot kap:

  • 1 teáskanál őrölt koriandermag

  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

  • 1 teáskanál kurkuma

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • csilipehely, ízlés szerint (én kihagytam)

  • só, bors

A kókuszzsíron megpirítjuk az előzőleg megpucolt, felaprított hagymát. Mehetnek rá a fűszerek, fokhagyma. Ezek után kerül bele az már megpucolt, felkockázott édesburgonya. 3-4 perc kevergetés után mehet bele a leszűrt csicseriborsó, majd a passzírozott paradicsom. Öntsük fel 2 dl vízzel, majd főzzük össze kb. negyed óra alatt. Ha kész, szórjuk bele a bébispenótot, forgassuk át a raguban, míg a zöld levelek össze nem fonnyadnak. Fogyasztható magában, friss, puha kenyérrel, de elbírja köretként a rizst, kölest is, vagy éppen amit kíván a társaság. Ha nem elégít ki a csicseriborsó fehérjetartalma, süss vagy főzz hozzá tojást.

Forrás: cookta.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.