2019.08.17. 10:32:28 11022 357

Hosszabbítsd meg az életed! – Ezeket edd hozzá!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Az vagy, amit megeszel!” Sokáig én sem gondoltam, mennyi igazság lakozik emögött a mondat mögött. Egészen addig nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, amíg mind a páromnak, mind nekem egészségügyi okok miatt radikálisan meg nem kellett változtatnunk az étkezési szokásainkat.

Quinoa zöldségekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Quinoa zöldségekkel

Sok élelmiszerről, amit addig egészségesnek gondoltam, kiderült, hogy nem igazán szolgálják a testi épülésünket, bármennyire is finomak, vagy laktatóak. De szerencsére, rengeteg olyan étel van a természet tarsolyában, amely jót tesz, mind a testi, mind a lelki egészségünknek. Rendszeres fogyasztásukkal – némi túlzással – akár az életünket is meghosszabbíthatjuk. Hogy melyek ezek a csodatevő élelmiszerek? A brigitte.de listájából szemezgetünk!

Sok kalória, de…

Mogyorót agyunk és sejtjeink egészsége miatt érdemes fogyasztani! Tele van telítetlen zsírsavakkal, és még finom is. Igaz, kalóriatartalma nem a legalacsonyabb, de azért alkalmanként érdemes fogyasztani belőle.

Éljenek a zöldek!

A zöld színű zöldségek, mint a brokkoli, a spenót, vagy éppen a mángold, folsav tartalma igen magas, ezért mindenkinek érdemes lenne beiktatni a heti étrendjébe belőlük. Emellett csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, jó hatással van szívünkre.

A piros bogyó csodája

A paradicsomban található lekopin az antioxidánsok közé tartozik, és a káros szabadgyököket képes ártalmatlanítani.

Édes gyógyító

Az étcsokoládé, főként, amelyik 70%-nál magasabb kakaótartalommal bír, a paradicsomhoz hasonló hatásokkal bír. De jó hatással lehet koleszterinszintünkre, és a magas vérnyomásunkra is.

Egy igazi csodaszer

A quinoáról már nálunk is olvashattál, így talán Neked sem ismeretlen, hogy bizony szuperélelmiszerként tartják számon. Magas fehérje, vas, magnézium és káliumtartalommal bír, segíti sejtjeink oxigénellátását, és vízháztartásunkat is rendben tartja. Mivel lassú felszívódású szénhidrát, így nem emeli meg a vércukorszintet olyan gyorsan, így elkerülhetjük az evés után ránk törő farkaséhséget, és így a túlsúlyt is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.

Tudtad…? Ami a fagyi mögött van

Krémfagylalt, sorbet és sherbet, tejes fagylalt, jégkása és parfé. Csak néhány kiragadás a nyár legkedveltebb és megunhatatlan, évente újabb ízvilággal előrukkoló édességtípusa közül. Régebben a gyümölcsök levét sűrű cukorszörppel vagy tejjel, esetleg tejszínnel keverték, majd ezt az elegyet fagyasztották meg. Amennyiben bevásárlásaink során szemügyre vesszük a fagylaltfelhozatalt, nehéz elhinni, hogy ez a hűsítő csemege immár több ezer éves múlttal rendelkezik.