2025.07.26. 17:35:35 1528 62

Különleges sorbetreceptek! – Ezentúl elképzelhetetlen lesz a nyár nélkülük! 2.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki egyszer belekóstol a házi sorbet készítés világába, az könnyen rákap – és nem is csoda! Az előző részben már megismerkedtünk a jeges finomság alapjaival, most pedig itt az ideje, hogy tovább kísérletezzünk. Mert hát valljuk be: egyetlen ízzel nem lehet betelni, főleg, ha a nyári hőségben minden falat igazi felfrissülést jelent.

Sorbet Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sorbet Fotó: 123rf.com

Ebben a cikkben két újabb, izgalmas sorbet receptet hozunk Nektek. Akár vendégvárónak, akár magadnak készíted, ezek a hűsítő édességek biztosan mosolyt csalnak majd mindenki arcára. Ráadásul még mindig nincs szükség fagyigépre, csak egy kis kreativitásra és pár jó alapanyagra. A sorbet továbbra is a nyár egyik legjobb desszertje – egyszerű, természetes és ízig-vérig házi. Készen állsz a következő adag jeges varázslatra? Akkor kanalakat elő, jöjjenek az új ízek!

Bolondítsd meg a gin-tonicod!

Hozzávalók:

  • 10 dkg zselésítőcukor

  • fél liter tonic

  • 50 ml gin

  • 2 evőkanál+1 dl limelé (utóbbi az uborkához kell majd)

  • fél teáskanál szentjánoskenyér-liszt

  • 7,5 dkg cukor

  • 2 csipet só

  • 6 db mini uborka

  • 1 kiskanál xantán gumi

Keverd össze a zselésítőcukrot és a tonicot, és főzd addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Add hozzá a lisztet, 2 evőkanál limelevet, gint és kevergesd, amíg egységes masszává nem válik. Fagyigép híján tedd egy edénybe és mehet is a fagyasztóba néhány órára. 20 percenként keverd át egy villa vagy botmixer segítségével a masszádat. Az ubit pucold meg, és vágd fel őket hosszában. Sózd meg, 20 percet hagyd állni. Közben a lime levét keverd össze a cukorral és a xantán gumival, és hagyd állni. Ha összeállt, elkezdett zselésedni, pürésítsd. Az ubikat egy szitán csöpögtesd le, majd hagyd állni limepürében negyed órát. Készítsd elő a lehűtött poharakat, majd mehetnek bele a lecsöpögtetett ubiszeletek. Erre mehet a limepüré fele, illetve 1-1 gombóc sorbet. A lime reszelt héjával szórd meg.

Forrás: brigitte.de

A sorbet sem mindig édes

Legalábbis ez a paradicsomos biztosan nem! Hozzávalók:

  • fél citrom

  • 7,5 dl paradicsomlé

  • 20 dkg tejföl

  • só, bors, citromos bors

  • 20 dkg fekete olívabogyó

  • 3 ág kakukkfű

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 8 szelet pirítós

A paradicsomlét, citromlevet, sót, borsot, citromborsot keverd össze, és tedd fagyigépbe. Ha nincs géped, tedd egy edénybe néhány órára, de ne felejtsd átkeverni 20 percenként egy villa vagy egy botmixer segítségével. A kakukkfüvet mosd meg, szedd le az ágakról. Az olívabogyókat, kakukkfüvet, megpucolt fokhagymagerezdet aprítsd fel, keverd össze és kend a megpirított kenyerekre. A hideg sorbettel fogyaszd!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...