Mert ilyen is van! – Így készül a vegán parmezán!
Manapság mindennek van mentes/vegán/”hamis” alternatívája. Így azok sem maradnak le a finomságokról, aki egészségügyi, vagy egyéb okokból nem fogyasztanak tejterméket, húst, tojást, glutént tartalmazó ételeket. Ha imádnád a parmezános ételeket, de nem fogyasztasz tejtermékeket, számodra is van megoldás.
Szinte hihetetlen, hogy a követező hozzávalókból parmezánhoz hasonló állagú, ízvilágú finomság készülhet. A következőket szerezd be, és a leírás szerint készítsd el a vegán parmezánodat:
5 dkg hámozott, aprított mandula
3 evőkanál zabpehely
10 dkg kesudió
negyed teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál só
ízlés szerint frissen őrölt bors és/vagy szerecsendió
Tedd a hozzávalókat egy aprítógépbe és őröld finomra. Arra ügyelj, hogy még az előtt fejezd be a hozzávalók őrlését, mielőtt a magokból kicsapódna a bennük lévő olaj. Az így kapott por kis üvegcsébe zárva, hűtőben 14-15 napig eláll.
Forrás: brigitte.de