Mit igyunk ősszel? –2+1 szuper recept
Ha elérkezik az ősz, előkerülnek a konyhaszekrény mélyéről a jó öreg teáscsészék, kakaós bögrék, forró csokis poharak. És persze, jönnek a jól bevált, vagy éppen újonnan felfedezett receptek! De mi kerüljön idén ősszel a pöttyös bögrénkbe?
Ha megtöltenéd a csészédet, poharadat, bögrédet valami igazán finommal, válogassa a következő receptekből!
Töltsd meg a poharad egy kis nyárral!
Ehhez a recepthez szükséged lesz 4 deciliter tejre, 6 kocka (ízlés szerint lehet több is) csokira, 2 evőkanál (vagy több) kakaóporra, 2 gombóc vaníliafagyira, tejszínre, csokiszirupra. A tejet fel kell forralnunk, majd mehet bele a kakaópor és a csoki. Addig kevergessük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ha kész, vegyük le a tűzről, és öntsük az 1-1 gombóc fagyival „megtöltött” poharakba. Ízlés szerint mehet rá tejszínhab, csokiszirup, kakaópor.
Forrás: chefkoch.de
Kerüljön egy kis ősz a kávés csészédbe!
Itt már egy kicsit hosszabb a bevásárlólista:
2 evőkanál hokkaidótök püré
1,5 dl tej
fél dl víz
1 presszó kávé
12,5 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 teáskanál szegfűpor
1 teáskanál gyömbérpor
3 teáskanál fahéj
A cukrot, vaníliás cukrot öntsük a vízbe és forraljuk össze. Készítsünk belőle nyúlós cukorszirupot. A tökpürét tegyük a szirupba. Keverjük össze a fűszereket, majd tegyük a „tökös” sziruphoz, és keverjük össze. Habosítsuk fel a tejet és tegyük magas üvegpohárba. A lefőtt kávéba keverjük egy teáskanál szirupot. Majd óvatosan keverjük össze a kávét a tejjel. A tejhabot ízesítsük a sziruppal és tegyük a latte tetejére. A szirupot célszerű a hűtőben tárolni.
Forrás: chefkoch.de
Egy bögre finom tejecske… egy kicsit másként
Bekuckózós napokra tökéletes választás, csak végy hozzá:
2 csésze tejet
1 evőkanál barna cukrot vagy mézet
1 zacskó vaníliás cukrot
csipet őrölt fahéjat
1 evőkanál vajat
A vajat a cukorral egy edényben olvasszuk fel, öntsük fel a tejjel. Melegítsük, közben a fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítsük. Töltsük bögrékbe, hagyjuk hűlni kicsit majd fogyasszuk jókedvvel!:-)
Forrás: chefkoch.de