Nincs ötleted, milyen levest készíts? – Ez tuti befutó lesz!
Egyvalamit megtanultam nem túl hosszú múlttal rendelkező háziasszonyi pályafutásom alatt: a krémlevesekkel nem lőhet mellé az ember! Legalábbis nálunk minden családtag előszeretettel repetázik is belőle, készüljön az aktuális „előétel” bármiből is.
Ha már közeleg a tavasz, mit közeleg, itt dörömböl az ajtónkon, ne legyünk restek beengedni, és vele együtt a kicsit egyszerűbb, frissebb ízeket is! Ugyan ennek a krémlevesnek az egyik alapja a burgonya, de ott virít mellette a cikkini is, ami könnyedségével már az előttünk álló hosszú, boldog, hideg és fagy nélküli időszakot idézi!
Cukkinis-burgonyás krémleves
Hozzávalók:
25 dkg cukkini
25 dkg burgonya
25 dkg vagdalthús, vagy fasírt
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
20 dkg krémsajt
3 evőkanál olaj
5 evőkanál Crème fraiche
1 liter alaplé
só, bors, szerecsendió
A fasírtot vagy vagdalt húst pirítsd meg olajban, majd tedd félre. A krumplit, cukkinit mosd meg, hámozd meg. A burgonyát kockázd, a cukkinit szeld apró darabokra, de akár le is reszelheted. A zöldségeket pirítsd meg zsiradékon, majd add hozzá a lisztet, szórd rá a zöldségeket, majd öntsd fel az alaplével. Az egészet addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. A krémsajtot óvatosan rakjuk bele a forró levesbe, akár a hőkiegyenlítés módszerét is alkalmazhatjuk. Ezek után pürésítsük a levest. Sózzuk, borsozzuk, reszeljük bele a szerecsendiót, mehet bele a Crème fraiche, majd a végén a megpirított hús. Ha szükséges, még fűszerezhetjük.
Forrás: chefkoch.de