Pizza vagy leves? – Legyen mindkettő!
Nem tudom, másnál hogy megy, de nálunk egy jó pizzával bárki lekenyerezhető. A feltéten sem kell sokat variálni, paradicsomszósz, kukorica, sajt és már kész is a (számunkra) tökéletes olasz fogás. Hogy teljes legyen a dolce vita, legyen a pizzából leves is!
Hogy hogyan készül a pizza leves? Íme, a hozzávalók és az elkészítési mód:
fél kg darált hús
1 adag konzerv gomba
1 adag konzerv kukorica
2 db hagyma
1 db sárga húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 bögre tejszín
0,75 liter zöldséges alaplé
1 evőkanál olívaolaj
1 doboz paradicsomszósz
20 dkg tejszínes sajt
só, bors, oregánó, parmezán
A hagymát felkockázzuk, olívaolajon megpirítjuk, majd rádobjuk a húst, és azzal tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a kukoricát, a felkockázott paprikát és a gombát, és ezekkel tovább pirítjuk a húst, aztán ráöntjük a zöldséges levet. A paradicsomszószt, a tejszínt és a sajtot hozzáadjuk és körülbelül 10 percig forrni hagyjuk. A fűszerekkel ízesítjük, parmezánnal megszórva tálaljuk. Egy finom, akár házi készítésű bagett, fokhagymás kenyérlángos dukál hozzá.
Forrás: chefkoch.de