Pizzából levest? – Azt meg hogy?
A pizza nem kifejezetten tartozik a levesek közé, hiszen szilárd étel, tésztája vékony és ropogós, a rajta lévő feltét szaftos, bőséges, a sajt nyúlósan olvadós… hmmm! Szóval, imádnivaló! De ha már ekkora pizzarajongó vagy, igazán kipróbálhatod a pizzalevest, mert bizony létezik!
Szerezd be a hozzávalókat és láss, vagyis egyél csodát!
- fél kg darált hús
- 2 db nagyobb hagyma
- 1 konzerv gomba
- 1 konzerves kukorica
- 0,75 liter zöldséges alaplé
- 1 doboz tejszín
- 2 csomag paradicsompüré
- 20 dkg tömlős sajt
- 1-1 db sárga és piros húsú paprika
- só, bors, oregánó, parmezán
A hagymát kockázd fel, majd olívaolajon pirítsd meg. Erre mehet a darált hús, amit szintén piríts, majd a felkockázott paprikák, a gombaszeletek, és a kukorica. Ha minden megpirult, öntsd fel az alaplével, majd keverd hozzá sorban a paradicsomszószt, a sajtot, tejszínt. Fűszerezd meg, majd az egészet rottyantsd össze. Reszelt parmezánnal megszórva tálald!
Forrás: chefkoch.de