Sült gyümölcssaláta? – Hogy micsoda?
Nem, nem hajtottunk kettőt a szakácskönyvben, és nem is olvastunk össze két sort. De még csak nem is a képzeletünk űz furcsa játékot velünk. Ezt a gyümölcssalátát pofonegyszerű összerakni, és bizony a sütőben kell készre varázsolni.
A hozzávalók hallatán olyan sokban nem tér el egy egyszerű gyümölcssalátától, legalábbis a tojást, tejfölt leszámítva:
1 kg gyümölcs vegyesen (alma, körte, banán, esetleg szőlő)
30 dkg tejföl
2 db tojás
fahéj
A gyümölcsöket meghámozás után szeljük apró darabokra. A tojások sárgáját válasszuk el a fehérjétől. Utóbbiból verjünk kemény habot (édesszájúak édesíthetik némi cukorral, mézzel, lekvárral), míg a sárgáját keverjük össze a tejföllel. Ha megvan, keverjük össze óvatosan a két masszát, és ízesítsük némi fahéjjal. A feldarabolt gyümiket oszlassuk el egy hőálló tál alján, erre mehet a tejfölös, tojásos keverék. A sütőt 200 ⁰C-ra melegítsük elő, majd ugorhatnak is be a gyümölcsök úgy 20 percre. Ha a teteje már szép aranybarna, akkor van kész.
Forrás: chefkoch.de