Szereted a sóskát? – Próbáld ki gazpachoként!
Egy frissítő sóskafőzeléknél nincs egyszerűbb és tavasziasabb étel. Ám minden héten azért nem ehetjük ezt a finomságot (miért is nem?:-)), a savanykás levelek viszont csak nőnek és nőnek. Ha nem bírsz nekik ellenállni, és valami igazán finomat készítenél belőle, a lenti receptet ki ne hagyd.
Készíts a sóskából isteni gazpachót – mert ez a zsenge, tavaszi zöldség nem veszhet kárba. A hozzávalók a következők:
1 csokor sóska (nagyjából 15 dkg)
45 dkg kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
15 dkg Crème fraîche
1 evőkanál mustár
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
só, bors
A sóskát pucold meg, majd mosd meg és hagyd megszáradni. A fokhagymát szintén pucold, az uborkát hámozd meg. Utóbbit szeld kockákra. A zöldségeket, és a többi hozzávalót (a fűszerek kivételével) tedd egy magas falú edénybe és pürésítsd. Ha megvagy, ízesítsd sóval, borssal. Az egész mehet is a hűvösre, nagyjából 1 órácskára. Ha letelt a 60 perc, már fogyasztható is!
Forrás: essen-und-trinken.de