Téli vitaminbombáink! – 4+1 étel az egészséges téli hónapokért 2.
Hogy állsz a vitaminok, ásványi anyagok folyamatos pótlásával? Kapszula, csepp formájában mindent sikerül bevinned? Mi lenne, ha az ebéd, vacsora alkalmával is töltenéd folyamatosan merülő készleteid? A téli zöldségek segítségedre lesznek!
Előző cikkünkben már megismerkedhettél 5 zöldségfajtával, aminek gyakori fogyasztása jó hatással lesz szervezetedre, főleg télen. Most jöjjön újabb 5 „csodanövény”!
Nem csak fütyülni tudsz tőle!
A benne lévő béta-karotinnak köszönhetően, mely az A-vitamin előanyaga, biztos lehetsz benne, hogy szervezeted el lesz látva ezzel az igencsak fontos vitaminnal!
Nem (csak) a madarak kedvence
Ha egy vasban és C-vitaminban gazdag salátát szeretnél készíteni, akkor a madársaláta mindenképpen legyen az összetevő között!
Kalóriaszegény fogás mindenkinek!
A zellergumó markáns ízét ugyan sokan nem kedvelik, de jól elkészítve bármelyik menübe könnyedén belesimul. A benne lévő rostanyagok segítik az emésztést, a kalcium pedig a csontjainknak és a fogainknak lehet jó barátja. Sőt, a fehér gumót segítségül hívhatod hólyaggyulladás esetén is!
A mindenki kedvence
A burgonya sokféle formában fogyasztható, lehet főve, sütve, levesbe, pürének, főzeléknek is elkészítve, de pogácsa, sőt, akár lángos alapanyaga is lehet. Fontos téli alapanyag, hiszen tartalmaz egy nagy adag C-vitamint, emellett magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat. Valamint, a kiegyensúlyozott alvásunk egyik felelősét, a B-vitamint is igen nagy arányban tartalmazza.
Szuper ízt ad és még egészséges is!
A hagyma szinte minden étel alapja, ám emellett vírusölő hatása is kiváló. Megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szájban, belekben, illetve a vizesedést is megakadályozza.
Forrás: brigitte.de